S04A20 – Betalen voor betere dienstverlening…

In aflevering 20 van seizoen 4 van de IT Bro’s podcast bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het meest recente nieuws en de aankomende evenementen. In de informatiebeveiligingsupdate deze week zetten de heren elkaar weer op scherp. Raymond deelt een productiviteitstip.

Nieuws

Microsoft gaat meer moeite doen om Windows 11 aan de man te brengen. Raymond en Sander vragen zich af wat de adoptie tot nu toe heeft tegengehouden. Windows Server 2019 zag een out-of-band update. Windows 10 en Windows 11 ontvingen de optionele preview update, waarbij Windows 11 écht weer wat extra wordt geboden.

iFixit zegt het vertrouwen op in Samsung. Het Uptime Institute stelt de hoge werkdruk in datacentra aan de kaak. Ondanks geruchten, wordt Zscaler niet op korte termijn door Broadcom overgenomen. ComputerShare kent ook een Broadcom-haakje voor uitspraken deze week op Nutanix’ Next Conference.

Google Password Manager biedt een feature die vooralsnog voorbehouden was aan betaalde wachtwoordbeheersoftware. De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) dook in de wereld van scams en biedt inzicht en advies. De IT Bro’s duiken mee.

Informatiebeveiligingsupdate

Het beveiligingsincident bij AddComm van 17 mei kent interessante aspecten. De resultaten van Operation Endgame worden gedeeld. De IT Bro’s beoordelen de Nederlandse impact.

VPN-beheerders met Check Point-appliances dienen een hotfix te installeren om een zero day-kwetsbaarheid te dichten die kwaadwillenden de mogelijkheid biedt om op kwetsbare lokale accounts te mikken. Veeam bracht updates uit om kritieke kwetsbaarheden te adresseren in Enterprise Manager en het VCSP-portaal.

Evenementen

Dinsdag 4 juni 2024 vindt het uitverkochte Experts Live Nederland-evenement plaats in het NBC te Nieuwegein. Op donderdag 6 juni maken meerdere communities hun opwachting:

Productiviteitstip

PowerToys v0.81 biedt nieuwe geavanceerde tekstplakmogelijkheden. Raymond biedt inzicht in ‘paste as plain text’, ‘paste as JSON’, ‘paste as Markdown’ en ‘paste with AI’. Hij geeft ook een inkijkje in de functionaliteit die gaat komen in toekomstige versies van PowerToys om tekst te plakken.*

* voor sommige functionaliteit is een OpenAI-account en -credits nodig.