S04A21 – Is de TotalRecall van Recall aanstaande?

In deze aflevering bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het nieuws van de afgelopen week, zetten de luisteraars wederom op scherp in hun informatiebeveiligingsupdate en delen de evenementen voor de aankomende week. Raymond deelt een productiviteitstip.

Nieuws

Voor Insiders van Windows 11 kwam er nieuwe builds beschikbaar in het blauwe kanariekanaal (build 26277) en in het ontwikkelaarskanaal (build 26120.751). Microsoft heropende het bètakanaal voor Windows 10. Sander werd gelijk enthousiast. Raymond tempert de verwachtingen.

Nvidia en AMD gaan samenwerken op CoPilot+ gaming PC’s. De aankomende Windows Recall-feature lijkt een privacynachtmerrie te worden. Na VB Script verdwijnt op termijn ook NTLM uit Windows.

Informatiebeveiligingsupdate

De IT Bro’s duiken in Microsoft’s 2024 State of Multi-cloud Risk-rapport en delen de statistieken die hen opvallen. De NIS 2-richtlijn gaat in Nederland later van start.  De Nederlandse en Duitse overheden stellen kritische vragen bij de manier waarop Cisco omging met lekken in de WebEx-dienst.

Ticketmaster lijkt slechts het tipje van de spreekwoordelijke ijsberg. Het lijkt erop dat een supply chain-aanval rondom Snowflake heeft plaatsgevonden, die ook andere diensten en leveranciers treft.

Evenementen

Volgende week start het voetbalseizoen. De IT Bro’s zien het terug in de agenda voor evenementen. Volgende week kun je op dinsdag 11 juni ’s avonds aanschuiven bij de Dutch Azure Meetup in Rijswijk om voor eens en voor altijd de discussie te slechten over welke hyperscaler de beste keus is. Donderdag 13 juni praten Jos Maliepaard (Veeam Vanguard) en Bram de Laat (Veeam) in een uurtje bij over het laatste nieuws vanuit VeeamON. Tune in vanaf 10:00.

Productiviteitstip

Mensen met kanarie- of ontwikkelaarsversies van Windows, kunnen al een tijdje genieten van een nieuwe feature in de Windows Sniping-tool. Vanaf v11.2404.39.0 is namelijk de Visual search with Bing-menuoptie beschikbaar, waarmee meer informatie over de afbeelding kan worden gevonden. Binnenkort komt deze feature ook naar alle andere Windows 11-versies.