S04A19 – De modernere werkplek: Copilot+ PC

In aflevering 19 van seizoen 4 bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer alle aankondigen vanaf het Surface-evenement (20 mei) en Build (21 mei t/m 23 mei). In de informatiebeveiligingsupdate bespreken ze wederom een advies van een NCSC. Na de aankomende evenementen behandelt Raymond hoe je Microsoft PC Manager wél installeert en gebruikt.

Nieuws

Microsoft organiseerde op maandag 20 mei een Surface-evenement. Hier onthulde Microsoft CoPilot+-PCs. De IT Bro’s struinen door de specificaties, de exclusieve Windows-features en uitgebreide beveiliging van de onthulde Surface Pro en Surface Laptop. Het wordt duidelijk dat deze apparaten Windows 11 24H2 nodig hebben. Raymond vindt deze dan ook pardoes terug in het Windows Insiders Release Preview-kanaal.

Microsoft deelt de nieuwe features in AutoPilot voor Windows 11 24H2 en deelt informatie rondom de preview voor Entra Private Access.

De IT Bro’s kijken ook naar Ubuntu 23.04 en iOS 17.5.1.

Informatiebeveiligingsupdate

Sander legt de nieuwe Europese AI-wet uit, hoe kwaadwillenden Quick Assist misbruiken en wat er is mis is met de 802.11 Wi-Fi-standaard. Samen kijken ze naar de aanbeveling van het Noorse NCSC om afscheid te nemen van SSL VPN-oplossingen.

Evenementen

Er vinden volgende week twee meerdaagse evenementen plaats:

  1. Identiverse vindt van dinsdag 28 mei 2024 t/m donderdag 30 mei 2024 plaats in het Amerikaanse Las Vegas.
  2. CyberSec Europe vindt op woensdag 29 mei en donderdag 30 mei plaats in de Brusselse Expo.

Verder kun je op dinsdagavond virtueel aanschuiven bij het KQL Café, op woensdagmiddag aansluiten bij de Modern Nerd Place in Rijswijk en op donderdagavond aansluiten bij Azug.be in Gent.

De klapper van de week is het Collabdays Netherlands-evenement op zaterdag 1 juni in het Van der Valk-hotel in Vianen.

Productiviteitstip

Met behulp van vriend van de show Thomas Manders was Raymond met WinGet in staat om de bèta van PC Manager te installeren om vervolgens rommel te ruimen in zijn Windows-installaties. De command-line om Microsoft PC Manager Bèta te installeren is:

winget install microsoft.pcmanager.beta