S04A17 – Wie bewaart dit allemaal en waarom?

In aflevering 17 van seizoen 4 discussiëren Raymond Comvalius en Sander Berkouwer over Windows, CoPilot en de strijd van de hyperscalers. De informatiebeveiligingsupdate gaat over de introductie van nieuwe beveiligingsstandaarden in Chrome en Edge, de invloed van GDPR op het aantal incidentmeldingen en dat je moet opletten wanneer je gebruik maakt van Progress Flowmon. We praten met de dochter van Sander over de privacy impact van reizen naar de VS en sluiten met de productiviteitstip op de iPhone hierop aan.

 

Nieuws

Het is erg rustig bij de Windows Insiders. Alleen een update in het Beta channel. De “show desktop” button keert terug.

Met de hulp van een aantal oud gedienden is MS DOS 4.0 open source geworden.

Microsoft Copilot voor Microsoft 365 is er nu ook in het Nederlands

WhatsApp heeft nu ook support voor Passkeys

Microsoft 365 kent nu multi-tenant organisaties en Sander legt uit waarom dit handig is.

De hyperscalers Microsoft, Google en Amazon kwamen met kwartaalcijfers en we kijken wie de grootste heeft op dit moment.

Raymond verteld ook nog  even hoe de cloud soms ook zo zijn uitdagingen heeft met de storing in Federated Workload identities voor Pipelines deze week.

 

Informatiebeveiligingsupdate

Chrome en Edge versie 124 implementeerden quantum resistente encryptie. Blijkt dat niet alle bestaande apparatuur goed met deze wijziging overweg kan.

Meer interne fouten bij bedrijven in de EMEA regio? Er lijkt een relatie te zijn met regelgeving rond datalekken.

In Progress Flowmon is een kwetsbaarheid ontdekt die alle deuren wagenwijd open zet. Als je niet automatisch update is het hoog tijd om actie te ondernemen.

 

Privacy op reis naar de USA

Sander zijn dochter, Raine is te gast en deelt haar ervaring  met het VISA waiver programma waarbij ze al haar social media accounts moest opgeven. Het was een ervaring die ze niet snel zal vergeten.

 

Productiviteitstip

Raine deelt een tip. Op de iPhone kan je biometrische authenticatie eenmalig uitschakelen door 5x op de aan/uit knop te drukken.