S04A14 – Een klik minder in Edge dan in Chrome

In aflevering 14 van seizoen 4 praten Raymond Comvalius en Sander Berkouwer ronduit over Windows, maar delen ze uiteraard ook ander nieuws. De informatiebeveiligingsupdate eindigt deze week eindelijk een keer op een positieve noot. Er staan maar liefst acht evenementen op hun agenda. Voor de productiviteitstip leert Raymond zich een andere manier van kopiëren aan.

Nieuws

Zoals gewoonlijk starten de IT Bro’s met het meest recente nieuws rondom Windows. Van hot naar not so hot bespreken zij:

Vooruitkijkend naar de aankondigingen op 20 mei 2024 voorspelt Raymond dat Microsoft vol inzet op CoPilot en ARM-processoren voor consumenten.

Passkeys zijn net om de hoek in Microsoft Entra. Citrix en Microsoft tekenen beide bij voor 8 jaar samenwerking.

Google kondig Chrome Enterprise aan en maakt ondertussen haar Find My Device-dienst publiek beschikbaar in de VS en Canada.

Informatiebeveiligingsupdate

Het Digital Trust Center roept ondernemingen op om vooral ook te oefenen met simulaties van ransomware-aanvallen. Ze stellen de cyberoefening ransomware hiervoor ter beschikking.

Microsoft gaat naar CVSS-scores, nu ook CWE-informatie delen. Ze vervangen hiermee de eigen taxonomie. Sander beschrijft de voordelen.

Check-interminals bij Ibis hotels bleken lek.

TAG en Mandiant verdiepen zich in de 97 zero day-kwetsbaarheden die in 2023 werden geopenbaard. Raymond trapt de open deuren in die als aanbevelingen worden gedeeld.

Kwaadwillenden versleutelen steeds minder vaak. In plaats daarvan hevelen ze steeds vaker gegevens over om zodoende organisaties en hun klanten te chanteren. Is team blauw dan nu toch aan het winnen?

Evenementen

Van woendag 17 april 2024 t/m vrijdag 19 april 2024 vindt de Modern Endpoint Management Summit plaats op de Microsoft Campus in Parijs. Alternatief kun je op 17 april aanhaken bij:

In plaats van op je luie bank, kun je op donderdag 18 april alvast beginnen aan Global Azure. Xebia trapt af met hun evenement in hun vestiging in Hilversum. Op zaterdag 20 april vindt dan vanaf 12:00 etappe 2 plaats van dit wereldwijd georganiseerde evenement in Effectory in Amsterdam. Dit evenement wordt ook gestreamd.

Op vrijdag 19 april hebben Women in Analytics NL hun tiende jaarlijkse evenement uitverkocht. Op 20 april organiseren de Workplace Ninja’s een immersion workshop tijdens hun zaterdagevenement.

Productiviteitstip

Raymond merkte in Microsoft Edge op, dat wanneer hij tekst selecteert er automatisch een contextmenu verschijnt naast de selectie. Nieuwsgierig als hij is probeerde hij de mogelijkheden uit van dit menu en kwam tot de ontdekking dat Edge het echt héél makkelijk maakt om CoPilot om hulp te vragen, te zoeken en… te kopiëren. Ray gebruikt hier – net als vele andere it-professionals – natuurlijk Ctrl + C voor, maar Ray stelt dat hij gaat proberen dit niet meer te doen in Edge…