S04A13 – Ken je die grap van Copilot for Security pricing?

In deze aflevering bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het nieuws van de afgelopen week, zetten zij de luisteraars weer op scherp met hun informatiebeveiligingsupdate en delen de evenementen voor de aankomende week. Raymond deelt een Windows-productiviteitstip.

Nieuws

In het gecombineerde kanarie- en ontwikkelaarskanaal zagen build 26090 (28 maart 2024) en build 26100 (3 april 2024) het licht. In deze laatste build valt het Raymond op dat het Windows Insider-watermerk ontbreekt. Dit blijkt een teken aan de wand. In het bètakanaal voorzag Microsoft ons op 29 maart 2024 van Windows Insider-build 22635.3420.

De optionele update voor Windows 10 van 26 maart 2024 (KB5035941) stelde niet veel voor, maar de optionele update voor Windows 11 (KB5035942) gaf ons de eerste glimps van de Moment 5-update. Wilt u Windows 10 gebruiken na oktober 2025? Tikt u dan vooral even af.

De msonlineazuread en azureadpreview PowerShell-modules zijn nu echt deprecated. De IT Bro’s leggen uit wat dit betekent. Verder delen zij alle andere nieuwigheden rondom Microsoft Entra. Raymond en Sander zetten serieuze vraagtekens bij het prijsmodel van Copilot for Security dat Microsoft op 1 april deelde.

Raymond kijkt uit naar de nieuwe ARM-gebaseerde Snapdragon-processoren. Google Podcast blijkt na 6 jaar echt aan zijn einde te komen.

Informatiebeveiligingsupdate

Bepaalde small business-routers van Cisco kunnen bij het grof vuil. XZ blijkt een pijnlijke lettercombinatie in het open source-landschap. Google dicht niet alleen de vierde Pwn2Own-kwetsbaarheid in Chrome, maar ook een kritiek lek in Android-telefoons met Qualcom-processoren. De device-bound session credentials die Google ontwikkelt klinken veelbelovend.

Omni Hotels en Jackson County toonden deze week verschillende manieren om met ransomware-aanvallen om te gaan.

Evenementen

Op dinsdagmiddag 9 april 2024 opent de Nederlandse Bank (DNB) haar kluisdeuren in Amsterdam voor een Expert Meeting rondom cybersecurity.

Van dinsdag 9 april 2024 t/m donderdag 11 april kunnen zorgprofessionals weer hun digitale hart ophalen bij het jaarlijkse Zorg & ICT-evenement in de Jaarbeurs Utrecht.

Productiviteitstip

De Paint-app die met de meest recente versies van Windows 11 wordt meegeleverd kent de mogelijkheid om achtergronden te verwijderen in afbeeldingen. Met een foto geopend in Paint, is de optie Remove background beschikbaar in de Image-sectie. Het schaakpatroon achter het onderwerp betekent dat deze transparant is wanneer de afbeelding wordt opgeslagen in een bestandsformaat dat transparantie ondersteunt. Mocht deze AI-functie niet alles bieden dat je nodig acht, dan kan finetunen vervolgens altijd nog met de Eraser.