S04A12 – Een datumprikker in Outlook? Nee, planningspeiling!

In deze aflevering bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het nieuws van de afgelopen week, schotelen de luisteraars een analyse voor in hun informatiebeveiligingsupdate en delen de evenementen voor de aankomende week. Raymond deelt een Outlook-productiviteitstip.

Nieuws

Los van Windows Insider-nieuws verdiepen de IT Bro’s zich in spontaan herstartende Domain Controllers na het installeren van de updates van 12 maart. Sander had nergens last van met zijn Domain Controllers. Anderen kunnen de out-of-band updates van 22 maart en 25 maart installeren.

Microsoft Edge kende een niet heel denderende update. Ook gebruikers van MacOS Sonoma bleken na de update van begin maart niet geheel tevreden over de softwarekwaliteit. Sonoma v14.4.1 adresseert hun issues.

Windows 11 Compatibility is af, volgens Microsoft. Test Base wordt daarom binnenkort opgedoekt. Microsoft start een nieuwe business unit: Microsoft AI. Microsoft trekt zich terug uit Rusland. Cloud Infra providers komen in opstand tegen Broadcom met de DMA in hun hand.

Informatiebeveiligingsupdate

Apple bracht iOS 17.4.1 uit. Deze update dicht CVE-2024-1580. Naar aanleiding van Pwn2Own 2024 in Vancouver vorige week, zijn browserleveranciers begonnen met het updaten van hun software. De IT Bro’s analyseren de verschillen.

De traditionele media schrikken van een bestand met 5 miljoen Nederlandse e-mailadressen dat wordt verhandeld. De Politie biedt een check.

Een lek in de Data Memory-dependent Prefetcher (DMP) in haar M-chips noopt Apple tot het aanpassen van software. Het is de verwachting dat cryptografische handelingen na het adresseren van dit lek langer gaan duren. De IT Bro’s voorzien in context en komen tot een interessante conclusie.

Evenementen

Volgende week kun je op dinsdagavond 2 april vanaf 18:00 aanschuiven bij de Dutch Information Worker User Group (DIWUG) bij Blis Digital in Barendrecht. Op woensdag 3 april organiseert de Nederlandse Citrix User Group hun jaarlijkse conferentie in de Oude Duikenburg in Echteld. Aansluitend kun je vanaf 18:00 bij de Dutch Azure Meetup in Amsterdam groeien als Azure cloud architect.

Productiviteitstip

Microsoft biedt de functionaliteit van datumprikker nu ook in Outlook aan. Bij het creëren van een nieuw agenda-item kan de Nieuwe planningspeiling-knop worden gebruikt om tijdstippen voor te stellen. Outlook verstuurt dan een link naar de geadresseerden waarin zij de peiling kunnen invullen. Outlook kiest dan het meest geschikte moment en zet dit tijdstip ook in de agenda. Super handig!