S04A10 – Europese regels laten zicht gelden

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het nieuws van de afgelopen week, zetten de luisteraars wederom op scherp in hun informatiebeveiligingsupdate en delen het evenement voor de aankomende week. Sander deelt een Outlook-productiviteitstip met een Duits tintje.

Nieuws

In het blauwe kanariekanaal bekijkt Raymond nog even Windows Insider build 26063 van 22 februari 2024. In het bètakanaal passeert build 22635.3276 met al zijn fixes de revue. Sander bespreekt de optionele non-beveiligingsupdates voor Windows 10 en Windows 11, die beide een Windows Backup-eigenaardigheid bevatten,

Raymond bespreekt de Android-verbeteringen en -tegenslagen in aankomende versies van Windows. PowerToys v0.79 wordt door Sander gelinkt aan Beethoven en andere klavieruitspattingen. Halsreikend kijkt Raymond uit naar CoPilot in het Nederlands, terwijl Sander uitkijkt naar de nieuwe Europese identiteits-wallet.

Zowel Microsoft als Apple lopen tegen Europese grenzen aan. Sander bespreekt iOS 17.4. Raymond geeft een hoedtik aan de ‘nieuwe’ Macbook Air met M3-processor.

Informatiebeveiligingsupdate

iOS 17.4 bevat niet alleen nieuwe functionaliteit, maar adresseert ook twee zero day-kwetsbaarheden. Sander geeft zes concrete tips om collega’s en familieleden versneld te laten updaten.

Een bokkende Edge-update werd teruggedraaid. VMware biedt nieuwe (mogelijk bokkende) updates voor ESXi, Workstation en Fusion. TeamCity-beheerders wordt aangeraden bij de les te blijven, net als liefhebbers van Belgisch bier.

Sander trekt steekhoudende parallellen tussen de ecosystemen van Ransomwarebendes en echte bedrijven.

Evenement

Omdat de meeste Nederlandse en Vlaamse community- en MVP-helden zich volgende week tegoed doen aan bacon en zalm op de Microsoft campus, is Microsoft de enige die een evenement organiseert: Je kunt virtueel aansluiten bij Microsoft Secure op woensdagavond 13 maart 2024

Productiviteitstip

Naast de F9-knop waar menig Microsoft MVP bekend mee is, kent Outlook meer sneltoetsen. Met standaardinstellingen kan in de Wunderbar snel worden gewisseld tussen mail, de agenda, contactpersonen en taken met Ctrl 1Ctrl 2, etc.

Op Windows-systemen waar ook Sysinternals’ ZoomIt is geïnstalleerd kan het echter lonen om de sneltoetsen van dit programma te wijzigen om niet te hard geconfronteerd te worden met berichten in Outlook…