S04A08 – Heeft Apple gelijk over PWA’s op iOS?

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het nieuws van de afgelopen week, zetten de luisteraars wederom op scherp in hun informatiebeveiligingsupdate en delen de evenementen voor de aankomende week. Raymond deelt een WhatsApp-productiviteitstip.

Nieuws

In het blauwe bètakanaal verscheen op 16 februari Windows Insider build 22635.3209 met daarin een hernoemde en verbeterde mobiele interface. Ondertussen is Microsoft begonnen met het automatisch upgraden van Windows 11 22H2-installaties naar Windows 11 23H2 in de aanloop naar Windows 11 24H2.

Sander dagdroomt hardop over Windows 2000 Server dat afgelopen week de 24e verjaardag vierde. Mooi was die tijd…

De Rabobank biedt ondernemers met iPhones nu als eerste Nederlandse grootbank de mogelijkheid tot Tap to Pay. De IT Bro’s verbazen zich erover dat iOS 17.4 de mogelijkheden rondom progressive web apps verliest. OpenAI klimt ook op de AI video-kar met SORA. NVIDIA introduceert Chat with RTX voor eigenaren met RTX 30xx- en/of 40xx-videokaarten.

Informatiebeveiligingsupdate

Ransomwarebende Lockbit lijkt succesvol onderbroken, waardoor menig organisatie – in ieder geval tijdelijk – opgelucht adem kan halen. Ruim achtentwintigduizend Exchange Server-installaties lijken nog kwetsbaar voor de onlangs gepatchte kwetsbaarheid. Connectwise luidt onze CVE-bel met de maximale score voor ScreenConnect-kwetsbaarheden. Ivanti kreeg er opnieuw van langs, maar Sander relativeert deze laatste aanval enigszins.

Evenementen

Op dinsdag 27 februari 2024 organiseren zowel de Workplace Ninja’s (in Naarden), de Dutch Information Work User Group (in Bunnik) en de Azure Platform Engineers (in Gouda) een informatieve avond. Raymond en Sander kiezen redelijk noodgedwongen voor Naarden, maar geven ook tips voor anders geïnteresseerden.

Op woensdag 28 februari organiseren de Dutch Women in Tech een avond bij Microsoft op Schiphol. Donderdagavond kun je in Gent terecht bij de Belgische Azure User Group.

Productiviteitstip

WhatsApp biedt geen interface voor het alternatief opmaken van tekst, maar Raymond ontdekte een chat sheet, waarmee je accenten kunt leggen in je WhatsApp-berichten voor situaties waarin een dramatisch effect waarde toevoegt:

Gebruik voor vetgedrukte tekst: *tekst*
Gebruik voor cursieve tekst: _tekst_
Gebruik voor doorgestreepte tekst: ~tekst~
Gebruik voor monospace: “`tekst“`