S04A07 – Apple raakte even de weg kwijt….

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het nieuws van de afgelopen week, zetten de luisteraars wederom op scherp in hun informatiebeveiligingsupdate en delen het evenement voor de aankomende week. Raymond deelt weer een productiviteitstip.

Nieuws

De volgende Windows Insider builds sloegen de afgelopen tijd hun vleugels uit:

Op dinsdag 13 februari adresseerde Microsoft kwetsbaarheden in het kader van de February 2024 Cumulative Updates. Drie zero day-kwetsbaarheden, CVE-2024-21351, CVE-2024-21412 en inmiddels ook CVE-2024-21410 vereisen de aandacht van Windows- en Exchange Server-beheerders. Ook Hyper-V- en Dynamics NAV-beheerders kunnen aan de slag. Windows 10 en Windows 11 ontvingen naar informatiebeveiligingsupdate ook nieuwe functionaliteit.

Azure Virtual Desktop kan nu (met een aantal aandachtspunten) worden uitgrold op Azure Stack HCI.

Zoom adresseerde zes kwetsbaarheden in de desktop- en VDI-versies. Apple adresseerde iPhone-kwetsbaarheden met iOS v17.3.1.

Zowel Apple als Google ontwikkelen AI voor bewegend beeld. Apple doet dit onder de noemer van Keyframer. Google gebruikt de naam Lumiere.

De wet voor elektronisch zaken doen met de overheid is verder uitgesteld.

Informatiebeveiligingsupdate

Roemeense en Franse ziekenhuizen werden slachtoffer van succesvolle ransomware-aanvallen. Trans-Northern Pipelines was er snel bij en kon verdere schade voorkomen. Fortinet waarschuwt voor remote code execution-kwetsbaarheden in FortiSIEM, maar updates worden nog niet geboden. Apple bood LassPass aan, wat echt iets anders is dan LastPass, vooral in het SrananTongo. ­čśë

Evenementen

Woensdag 21 februari 2024 organiseert de Dutch Azure Meetup in Hilversum een avond rondom Confidential Compute met Microsoft Cloud for Sovereignty.

Productiviteitstip

Outlook kent de mogelijkheid om back to back-vergadermarathons te voorkomen. Vergaderingen kunnen standaard 5 of 10 minuten eerder eindigen of later beginnen. Zo kun je tussen vergaderingen even een luchtje scheppen, iets te drinken pakken of een sanitaire stop doen. Ga hiervoor in Outlook naar de Outlook Options, dan Calendar. Onder Calendar Options zie je dan de Shorten appointments and meetings:-optie, tenzij je echt een stokoude versie draait van Outlook.