S04A06 – Wat was ook alweer de beste gratis AntiVirus oplossing?

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het nieuws van de afgelopen week, zetten de luisteraars wederom op scherp in hun informatiebeveiligingsupdate en delen het evenement voor de aankomende week. Raymond deelt weer een productiviteitstip.

Nieuws

Windows Insider build 22635.3139 verscheen in het bètakanaal. Raymond vermoedt dat Microsoft flink bezig is de laatste hand te leggen aan Windows 11 24H2, ook gezien de eerste verwijzingen op Microsoft Learn naar dit product.

Microsoft Defender is niet perfect, maar stiekem misschien toch de minst irritante gratis malwarescanner voor Windows

Microsoft Intune breidt uit. Face check is nu beschikbaar in de context van Verified ID voor het voorkomen van fraude en onboarden van nieuwe medewerkers. de Microsoft 365 Apps zijn inmiddels beschikbaar op de Apple Vision Pro.

Er zijn veranderingen op til voor Microsoft Edge op Android. Binnenkort komt ook Gemini (de nieuwe naam voor Google Bard) beschikbaar op Android. Google brengt ook ImageFX uit in vier wereldmarkten om afbeeldingen te kunnen genereren.

Informatiebeveiligingsupdate

Claro Company, de grootste telecomprovider van Centraal- en Midden-Amerika, werd slachtoffer van een ransomware aanval door Trigona. Een Raspberry Pico kan in sommige technische setups de BitLocker master key onderscheppen. Beheerders van Fortigate-apparaten die net als defensie anderhalf jaar onder een steen hebben geleefd, moeten aan de slag.

Evenementen

Volgende week kun je op dinsdag 13 februari genieten van sessies over Defender for SQL en Entra ID Governance op de meetup van Microsoft & Security NL in Vianen.

Productiviteitstip

De onlangs uitgebrachte nieuwe versie van Sysinternals ZoomIt kent een nieuwe feature. De DemoType feature in versie 8 helpt presentatoren, trainers en andere publieke figuren met het typen van tekst vanuit een kladblok, waarbij het net lijkt alsof iemand perfect met tien vingers blind kan typen. Het herinnert Sander aan iemand die dit in 2007 reeds deed in PowerShell…