S04A02 – Met een slechte 2e factor ga je net zo nat als met een slecht wachtwoord

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer duiken in de tweede aflevering van het vierde seizoen in het meest recente nieuws en leggen extra accenten op de informatiebeveiligingsupdates. Ze delen wederom de aankomende evenementen. Raymond deelt een iOS-gerelateerde productiviteitstip.

Nieuws

Op 9 januari adresseerde Microsoft 49 kwetsbaarheden tijdens de January 2024 Patch Tuesday. Twee kwetsbaarheden werden als kritiek bestempeld:

Naast beveiligingsupdates, waren er ook  nieuwe features en fixes voor Windows 10, Windows 11 en Windows Server 2022. Vooral organisaties die smartcards gebruiken vinden mooie fixes. Op Windows 10 kan het gebeuren dat deze update niet wil installeren vanwege de Win RE-partitie. Windows Server 2019 valt buiten de boot met nieuwe features en fixes. Dit besturingssysteem bevindt zich vanaf 9 januari in extended support. Sander deelt een onpopulaire mening.

Qua Windows Insiders verscheen er een servicing build in het bètakanaal met rugnummer 22635.2961. Scott Hanselman blijkt blij met build 26022 in het blauwe kanariekanaal. Notepad-MVPs zullen blij worden van de geruchten rondom AI-functionaliteit in hun favoriete product.

Sander deelt dat Android Auto voor elektrische voertuigen nieuwe functionaliteit gaat ondersteunen. Raymond meldt dat ook Google’s digitale autosleutel eraan komt.

Informatiebeveiligingsupdate

Emisoft roept op tot een verbod op het betalen van ransomware-losgeld. Beheerders met Avanti Endpoint Manager (EPM) dienen met spoed te updaten. Orange Spanje ’deed een SolarWinds’ met netwerkgevolgen. Het account van Mandiant op X bleek gehackt.

Evenementen

Op maandag 15 januari 2024 organiseert de Modern Endpoint Management Group tussen 16:00 en 17:00 op LinkedIn een Ask Me Anything met MVPs en Microsoft-medewerkers. Op maandag 15 januari ben je ook welkom in Kontich voor een azug.be-bijeenkomst rondom Azure-integratie met Michael Stephenson.

Op dinsdag 16 januari kun je vanaf 18:30 via de Belgische dataMinds virtueel aanschuiven bij Grace O’Halloran die de 7 stappen tot succesvolle Azure Private Endpoints bijbrengt.

Productiviteitstip

Apple heeft in iOS 17 de Stand-by modus flink verbetert. Raymond kreeg de functionaliteit deze week voorgeschoteld toen hij zijn iPhone op een nieuwe laadstandaard plaatste. Hij was onder de indruk. Voor hem is het een blijvertje.