S03A38 – Good old Active Directory krijgt een upgrade….

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het meest recente nieuws en de evenementen voor de aankomende week. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

De afgelopen week merkten de heren de volgende Windows Insider-builds op:

Vooruitkijkend deelde Microsoft de aanpak om NTLM de nek om te draaien en Kerberos te verbeteren in komende versies van Windows. Op deze manier werkt Windows uiteraard ook het best samen met Active Directory in Windows Server vNext.

Ondertussen op de werkplek worstelden Windows 10-beheerders met foutmelding 8007000D wanneer zij de Oktober-updates proberen uit te rollen en worstelen Hyper-V-beheerders met virtuele machines met secure boot die niet meer willen starten nadat zij de oktober-updates hebben uitgerold.

Microsoft heeft bedacht dat wanneer je niet naar Windows 10 of 11 kunt upgraden, je wellicht beter af bent met Linux. Apple zorgt er volgende week voor dat iPhone 12-toestellen hun straling binnen de perken houden. Cisco heeft de handen vol.

Evenementen

Van dinsdag 24 oktober 2023 t/m vrijdag 27 oktober kun je aanschuiven bij Xebia in Amsterdam voor GoDataFest 2023. Alles over gegevensbescherming en AI wat je altijd al wilde weten passeert hier de revu.

Woensdagmiddag 25 oktober spreken de IT Bro’s bij de KNVI in Rotterdam. ‘s Avonds kun je kiezen om bij I-share in Bunnik aan te schuiven voor een kennissessie rondom Microsoft Defender for Endpoint, of naar Kontich te reizen om de lancering bij te wonen van Experts Live België.

Productiviteitstip

Oude productiviteitstips blijken nog steeds goud waard te zijn. Raymond deelt een ervaring waarbij de Reliability Monitor hielp om aan te tonen dat er iets mis was met zijn Windows-gebaseerde werkplek. Deze feature is onderdeel van Windows sinds Windows Vista, maar zelfs de goeroes waarmee Raymond samenwerkt waren de feature al weer vergeten. Door in het Start menu te zoeken op View reliability history krijg je snel toegang tot informatie rondom applicatiecrashes, Windows stops, driver- en firmware-updates en waarschuwingen die de betrouwbaarheid van het apparaat de afgelopen maand verkleinden.