S03A39 – Raadsels rond Entra ID aankondiging en de Okta hack

In aflevering 39 van seizoen 3 bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het laatste nieuws en aankomende evenementen. Ray deelt een nieuwe Visual Studio Code-productiviteitstip, terwijl Sander wordt weggezet als dinosauriër.

Nieuws

De IT Bro’s bespreken Windows Insider builds 25982 (in het kanariekanaal), 22635.2486 en 22635.2552 (in het bètakanaal). De rode draad is dat systeemonderdelen op de Systeempagina van elk Windows-systeem nu als label Systeem mee krijgen.

Er wordt op X door verschillende mensen gehint naar Conditional Access-beleidsregels die Microsoft gaat toevoegen aan Entra ID-tenants, maar beide heren zien dat de communicatie van deze wijziging op z’n zachtst gezegd incompleet is. Intune release 2310 is dan wel weer geheel gedocumenteerd.

Apple hint naar scary fast nieuwe hardware. Op Halloween (30 oktober) horen we meer. Ondertussen biedt Apple nu ook iOS 17.1 aan. Naast wijzigingen voor Fransen met iPhone 12 Pro Max-toestellen zijn er meerdere welkome features die iOS 17 verder fijn slijpen.

VMware adresseerde een kritieke kwetsbaarheid in vCenter Server. Okta kwam erachter dat ze slachtoffer zijn van kwaadwillenden. Raymond legt in detail uit hoe de kwaadwillende heeft gehandeld en welke maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen.

Evenementen

Op woensdag 1 november organiseren de Workplace Ninja’s een avond met drie heerlijke sessies bij Wortell in Lijnden. CyberSec Europe in de Utrechtse Jaarbeurs biedt op 1 november en 2 november biedt een waar spektakel voor iedereen die met cybersecurity aan de slag wil en is.

Productiviteitstip

Wanneer je met Visual studio Code aan de slag bent – en Sander is dat dus nog niet… – dan kun je lappen code op een makkelijke manier als commentaarblok markeren, ongeacht de taal waarin de code is geschreven. Selecteer hiervoor de code die je liever als commentaar ziet en druk dan Ctrl/. Visual Studio Code zorgt er dan voor dat het goed komt. Toch een aantal regels niet als commenteer? Gebruik dan wederom Ctrl /.