S03A31 – Deense hosters vernietigd met ransomware aanval

Nieuws

Raymond belicht de nieuwste Canary Channel build 25931.1010, een servicing pipeline test zonder nieuwe functionaliteit. Maar de echte aandacht gaat uit naar nieuwe policy-instellingen voor het beheren van non-security preview-updates. Instellingen zoals ‘Automatically receive optional updates‘ maken het leven van beheerders makkelijker. Raymond en Sander duiken ook in de August 2023 Cumulative updates, zowel voor Windows 11 als voor Windows 10, die verschillende verbeteringen brengen aan de zoekfunctie en back-upopties.
Edge heeft weer een update, versie 116 gericht op zakelijke gebruikers. Een nieuwe functie laat je automatisch wisselen tussen MSA en Entra ID accounts. De sidebar kan nu ook aan het bureaublad worden vastgemaakt.
Er staat een speciale Microsoft-presentatie gepland voor 21 september in New York. Geruchten doen de ronde over nieuwe Surface-apparaten en een Windows 11 23H2 release. Er zou zelfs AI-gebaseerde functionaliteit kunnen komen voor apps als Paint en Photos.
Een verrassende aankondiging:
Excel gaat Python ondersteunen in formules. Deze functionaliteit, nu in de Microsoft 365 Beta channel, zou het gebruik van Python-code direct in een veld mogelijk maken via de =PY() functie.
Twee Deense hostingbedrijven, Azerocloud en Cloudnordic, zijn getroffen door ransomware-aanvallen. Een eis van 60 bitcoins (ongeveer 1 miljoen dollar) wordt gesteld, maar de CEO, Per Jakobsen, zegt niet te zullen betalen en verwacht geen klanten over te houden.

Evenementen

Komende week zijn er geen evenementen. Maar je kan nu wel examens doen met toegang tot Microsoft Learn. Volgens Raymond meer zoals in het echte leven.

Productiviteitstip

De task manager blijkt met de Ctrl-toets te beschikken over een pauze functie. Zo voorkom je dat de regel die je wilt selecteren heen en weer blijft springen en kan je makkelijk een proces stoppen of de eigenschappen opvragen.