S03A29 – Met vier vingers naar Windows 365

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het meest recente nieuws. Raymond deelt een productiviteitstip.

Nieuws

Op dinsdag 8 augustus adresseerde Microsoft 87 kwetsbaarheden. Zes kritieke kwetsbaarheden en twee zero day-kwetsbaarheden vragen onmiddellijke aandacht. Exchange-beheerders moeten extra stappen uitvoeren.

Qua Windows Insider builds zagen we vorige week vijf nieuwe Windows preview-versies:

  1. Windows 10 Release Preview
  2. Windows 11 21H2 Release Preview (build 22000)
  3. Windows 11 22H2/23H2 Release Preview (builds 22621 en 22631)
  4. Build 23521 in het ontwikkelaarskanaal
  5. Build 23926 in het kanariekanaal

Builds 22631.2129 en 23521 zijn de eerste versies met Windows 365 Switch aan boord. Wissel nu nog makkelijker tussen de lokale PC en de Cloud PC (vier vingers benodigd).

Microsoft Edge 116, die voor volgende week op de rol staat, introduceert Edge for Business. Met een koffericoontje geeft Microsoft aan dat dit Edge-sausje een nieuwe zakelijke surfervaring biedt. Bing Chat komt eraan voor mensen die andere mobiele webbrowsers dan Edge gebruiken.

In Microsoft Entra zijn nu Conditional Access-beleidsregels voor Protected Actions generiek beschikbaar. Sander legt uit wat de acties zijn die nu en binnenkort in scope vallen. De IT Bro’s kijken ook alvast vooruit naar het Sponsor-veld voor gastgebruikersaccounts.

Volgens de geruchtenmolen mogen we op 12 of 13 september de aankondiging verwachten voor nieuwe iPhone-modellen. Raymond zal één van de eersten zijn die het toestel dan vanaf 15 september aanschaft om deze vanaf 22 september in zijn handen te hebben. Naar verwachting, ten minste…

Productiviteitstip

Raymond is fan van de Spotlight-feature in Windows. Op zijn iPhone wilde hij dit ook en dus ging hij op zoek. Hij vond dat je dit in iOS en iPadOS kunt instellen via Instellingen en dan Achtergrond. Je kunt hier een achtergrond toevoegen, waarbij je kiest voor Foto’s shuffelen en vervolgens Uitgelicht. Hierna heb je de keuze tussen Personen, Natuur en Plaatsen. Met de Shuffle-frequentie bepaal je vervolgens hoe vaak gewisseld wordt.

Je Apple-apparaat biedt vervolgens om de zoveel tijd een verse ervaring om de tijd door te komen tot het tijd wordt voor een écht vers Apple-apparaat. 😉