S03A22 – Onderbelichte Game changer voor Sander in IOS17

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het meest recente nieuws en de evenementen voor de aankomende week. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Raymond merkte op 6 juni Windows Insiders build 25381 in het kanariekanaal op. Geen nieuwe features, maar wel SMB signing afgedwongen. In het ontwikkelaarskanaal verscheen op 7 juni build 23475. De Windows verkenner en adresbalk zijn in deze build onder handen genomen.

De aankomende v7.1 van ZoomIt krijgt volgens Mark Russinovich Audio Capture-functionaliteit. Teams 2.0 wordt voor eind van het jaar de standaard-Teams-versie voor iedereen.

Apple kondigde deze week iOS 17 aan op haar WWDC-evenement. De Vision Pro baarde bij de heren echter het meest opzien.

KeePass 2.5.4 verscheen eerder dan verwacht en dat is goed nieuws. Er zijn volgens de IT Bro’s geen smoesjes meer mogelijk om niet met de informatiebeveiliging van je Active Directory-omgeving aan de slag te gaan. Ook raden zij de vierde edtie van Cyber Signals aan.

Evenementen

Van dinsdag 13 juni t/m donderdag 15 juni vindt in de Jaarbeurs weer Zorg & ICT plaats.

Op donderdag 15 juni kun je in Mechelen bij de Microsoft Cloud & Security meetup aanschuiven voor een avond rondom Defender for Endpoint en Logstash.

Op vrijdag 16 januari vieren de Workplace Ninja’s hun 10e verjaardag in stijl met een evenement van 08:30 tot 16:30 in servicebioscoop Hollywoud in Almkerk. Met de internationale speaker line-up belooft dit evenement een klapper te worden!

Productiviteitstip

Vriend van de show Jan Bakker deelde de Amazing Icon Downloader plug-in voor Edge. Hiermee kun je gemakkelijk icoontjes voor je Azure-, Entra- en Intune-presentaties en documentatie downloaden.