S03A19 – Van credential naar ID naar attestation met Matthijs Hoekstra

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het meest recente nieuws en de evenementen voor de aankomende week. Matthijs Hoekstra schuift wederom aan. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Op dinsdag 9 mei bracht Microsoft updates uit om kwetsbaarheden te adresseren in producten. Er werden 38 kwetsbaarheden geadresseerd, waarvan drie al actief worden misbruikt door kwaadwillenden. Sander zoomt in op CVE-2023-28283 en CVE-2023-29343. Raymond zoomt specifiek in op CVE-2023-24932.

Op dinsdag 9 mei loste Microsoft ook een aantal andere problemen op in Windows, waaronder de LSASS-instabiliteit rondom Windows LAPS en een pop-upuitdaging in de IE Mode van Edge. Sowieso werd Edge al eerder deze maand onder handen genomen met de release van Edge 113.

Windows Beta releases 22621.1755 en 22624.1755 ontvingen dezelfde wijzigingen. Er was deze week geen nieuwe kanarie- of ontwikkelaarsversie van Windows. Windows 365 werd voorzien van nieuwe features. Windows Server werd niet vergeten deze week en zelfs de Surface Duo werd van een update voorzien.

Google kondigde de Pixel Fold en Pixel 7A aan en liet doorschemeren dat Gmail-gebruikers binnenkort advertenties tussen de tekst van berichten mogen verwachten.

De hack bij Western Digital heeft een staartje gekregen nu klanten afgelopen week een mailtje hebben ontvangen dat hun gegevens zijn buitgemaakt en mogelijk in de toekomst tegen hen kunnen worden gebruikt.

Matthijs Hoekstra te gast

Als opvolging van de razend populaire 11e aflevering van het 1e seizoen van de IT Bro’s-Podcast spreken Sander en Raymond wederom met Matthijs Hoekstra. Zijn team heeft niet stil gezeten en heeft nu een mooie feature met LinkedIn gelanceerd.

Evenementen

In verband met Hemelvaart vinden er komende week niet veel evenementen plaats. Je kunt echter wel maandag t/m woensdag in de bioscoopzalen van Kinepolis in Antwerpen aanschuiven bij Techorama België.

Productiviteitstip

aka.ms is Microsoft’s url-verkleiner. Er zijn duizenden links met deze tool verkleind, maar het overzicht is een beetje kwijt. Meril biedt hiervoor de website AKASearch. Op deze website kun je je favoriete verkleinde link vinden. Mocht je een van je favorieten missen, dan kun je deze ook aan de website toevoegen. Zo help je anderen met korte links naar Microsoft-functionaliteit!