S03A20 – Is Android alleen voor games?

Na een week vakantie van Raymond, bespreekt hij samen met Sander Berkouwer het nieuws van de afgelopen twee weken en de evenementen voor de aankomende week. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Microsoft deelde afgelopen week op Build cadeautjes uit aan ontwikkelaars. Toch waren er voor de IT Pro’s een aantal cadeautjes. De IT Bro’s bespreken de nieuw aangekondigde features in Windows, Edge, Bing, de Store en in Microsoft 365.

Na twee weken radiostilte zijn er ook nieuwe Windows Insider builds. Raymond zag:

Sander waagt zich aan een aantal voorspellingen naar aanleiding van de build-nummers. Vervolgens bespreekt bij de Entra External IDs (Public Preview) en System-preferred MFA (Generally Available).

Raymond maakt zich zorgen over privacy-aspecten rondom Phone Link. Vervolgens kijkt hij samen met Sander naar iOS 16.5 en iOS 15.7.6.

Met Intune kunnen beheerders binnenkort firmware- en driverupdates uitrollen. Sander geeft een aantal praktische toepassingen. Windows 365 Boot is beschikbaar als Public Preview. ZoomIt 7 biedt nieuwe functionaliteit.

Windows Subsystem for Android v2304 is beschikbaar voor Windows Insiders. Google biedt nu zelf ook een oplossing voor Android-apps op Windows, maar beperkt zich tot spelletjes. Op iOS- en Android-toegangsschermen kan nu gebruik worden gemaakt van Bing Chat AI. Er is ook een officiële ChatGPT-app voor iPhones en iPads.

Keepass is lek (CVE-2023-32784), maar een update laat nog even op zich wachten.

Evenementen

In Las Vegas vindt volgende week Identiverse plaats. Dichter bij huis kun je aansluiten bij Azure Thursday. Op donderdag 1 juli delen Sander ten Brinke en Daniel Paulus hun tips in Huis Het Bosch in Lexmond.

Productiviteitstip

Raymond deelt de productiviteitstip van Jeroen Burgerhout door. Wanneer je nog gebruik maakt van de ‘oude’ Outlook-app op Windows, dan raadt hij aan om de optie ‘Automatically dismiss reminders for past calendar events’ aan te zetten in de agenda-instellingen.