S03A17 – De toekomst van Windows in de Cloud vanuit Redmond

In deze dubbeldikke aflevering bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het meest recente nieuws en de evenementen voor de aankomende week. De heren praten met een Nederlander die heerscht bij Microsoft Corp in Redmond. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

De Windows Local Administrator Password Solution (LAPS) uit de April-updates werkt nu ook als Public Preview met Azure AD. Microsoft kondigde aan alle Microsoft 365-diensten onder cloud.microsoft te gaan aanbieden.

Cloud.Microsoft

Sander en Raymond delen hun verwachtingen.

De Phone Link-app in Windows 11 ondersteunt nu naast Android ook iOS. De updates rollen vanaf nu uit. De ‘Enterprise SSO Plugin for Apple devices’- functionaliteit nu Generally Available (GA).Voor Outlook op MacOS zijn de e-mailprofielen beschikbaar als preview.

Komt er een Surface Go 4 met Snapdragon 7c-processor om tegen te gaan dat we langer moeten controleren of onze CPUs wel of niet kwetsbaar zijn voor Speculative execution side-channel attack CPU vulnerabilities?

Zoals verwacht kent de 3CX multihop supply chain attack meer slachtoffers. De onlangs gevonden kwetsbaarheden worden al misbruikt door Lace Tempest.

Mensen die Process Explorer gebruiken worden geadviseerd om te updaten en geen versies t/m versie 16.32 te gebruiken.

Hoe praat je over de MVP Summit zonder de NDA te overtreden?

Christiaan Brinkhoff, Principal Program Manager (PM) en Community Lead voor Cloud PC Experiences doet een boekje open over de toekomst van Windows in de cloud, het verschil tussen Windows 365 en Azure Virtual Desktop en work/life balance als PM bij Microsoft.

Evenementen

Maandag 1 mei 2023 t/m donderdag 4 mei 2023 vindt in Minneapolis de Mid-west Management Summit (MMS) plaats. Dichter bij huis kun je op dinsdag 2 mei vanaf 17:15 aansluiten bij de Modern Infra Knowledge Hub – by I-share in Bunnik. Op woensdag 3 mei organiseert DDOG vanaf 18:00 een avond met Esther Barthel en Johan Kroese.

Productiviteitstip

Het widgetsbord in Windows 11 hoeft niet aleen maar annoing te zijn of hinderlijk.Raymond legt uit dat we Stories kunnen verbergen met de optie om een hele categorie niet meer te tonen. Dus weg met Show24, Entertainment Today, Showbizz365 en Royalty247 op zakelijke werkplekken. Nuttige widgets zijn o.a. de Outlook agenda, het weer, verkeer, beurskoersen en Phone Link. Nu nog wat meer centraal management voor het Widget board… 🤔