s03a16 – Natte sneeuw uit een multi-hop supply chain aanval

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken vanuit de VS het meest recente nieuws en de evenementen voor de aankomende week. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Voor Windows zagen de heren de afgelopen week de volgende Insider releases:

  • Builds 23435 en 23440 in het ontwikkelaarskanaal met o.a. een gallerijmodus in de Windows Verkenner en een optie om de datum en tijd op de taakbalk te verbergen
  • Build 25346 in het kanariekanaal met o.a. de mogelijkheid om eenvoudig een bestand te delen met Outlook-contacten.

Twitteraar @Albacore deelde een demo waarbij labels naast iconen werden getoond op de Windows-taakbalk, maar deze functionaliteit is op dit moment nog geen geverifieerd onderdeel van Windows Insider-builds.

Google is in een vergaand stadium om Secure Enterprise Browsing te introduceren in Chrome en Chromium. Denk hierbij aan gegevensverliespreventie dat ingebakken is in de browser, maar ook een risicoanalyses van extensies. Een interessante ontwikkeling… vooral wanneer Chrome überhaupt volledig gepatcht is.

Authenticator Lite in Outlook voor iOS en Android is sinds deze week public preview. Is dit dan de nekslag voor multi-factorauthenticatie op basis van sms-berichten?

Western Digital’s MyCloud is weer online. KNVB werd slachtoffer van Lockbit. 3CX vond zichzelf als linking pin in een supply chain attack. Over al deze hacks is het laatste nog niet gezegd. Niet alleen omdat Microsoft sneller inzicht wil geven en de namen van statelijke actors nieuw gaat benoemen.

Evenementen

Volgende week vindt de RSA Conference plaats in San Francisco. Sommige MVPs reizen hiernaartoe door na de MVP Summit.

Microsoft biedt wederom twee webinars aan tussen 15:00 en17:00 om tekst en uitleg te geven over migreren van AD FS naar Azure AD. Woensdag 25 april en donderdag 26 april zijn de datums volgende week.

Productiviteitstip

Raymond verwijst naar een tip van stijlicoon Dona Sarkar. Zij deelt een tip om bij lange teksten op webpagina’s via de Bing Chat-optie in Edge snel overzicht te krijgen met de volgende vraag: “Summarize this tekst into 5 key bullets”.