S03A15 – Patches in van Microsoft en Apple met Windows LAPS als cadeautje

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken kort maar krachtig het meest recente nieuws en de evenementen voor de aankomende week. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Voor Windows zagen de heren de afgelopen week de volgende Insider releases:

Voor Windows Server vNext zagen zij Build 25355. Dit is een Preview-versie die op 15 september 2023 verloopt.

Op dinsdag 11 april verhielp Microsoft 97 kwetsbaarheden, waaronder een zero day-kwetsbaarheid in de Windows Common Log File System Driver. Sander waarschuwt om Exchange-beheerders om vooral niet te lang te wachten met het installeren van de updates op de Windows Server-installaties in hun omgevingen.

LAPS is sinds de bovenstaande updates onderdeel van Windows-n en Windows n-1. Er zitten voor dit product overigens nog veel meer verbeteringen in het vat.

Azure storage accounts behoeven aandacht. Windows Defender en Mozilla Firefox werken vanaf 4 april lief samen. De Edge Browser Essentials zijn beschikbaar in de kanarieversies van Edge. Teams krijgt vanaf volgende maand bewegende achtergronden. LinkedIn werkt nu met Verified IDs. WebGPU komt vanaf Edge v113.

iOS en iPadOS 16.4.1 en 15.7.5 lossen wederom zero day-kwetsbaarheden op, waardoor beheerders van deze apparaten voor de tweede keer deze maand aan de bak kunnen.

Evenementen

Tijdens de lunch op dinsdag 18 doet ManageEngine België virtueel uit de doeken hoe zij de toekomst zien van cybersecurity in termen van AI en ML.  Op woensdag 19 april delen ze tijdens hetzelfde tijdstip vier aanbevelingen voor MFA om apparaten te beveiligen.

Op woensdag 19 april kun je ’s avonds aanschuiven bij de Dutch Azure Meetup in Grand-Café ZO in Amsterdam. Het onderwerp is hier eveneens cybersecurity.

Op donderdag 20 april vanaf 17:30 organiseert AZUG.be een avond gevuld met Azure PaaS in Sint-Martens-Latem. Diezelfde avond kun je alternatief in Amsterdam aanschuiven bij Data Thursday.

Productiviteitstip

De middelste muisknop ontdekt ontwikkelt zich steeds verder als Zwitsers zakmes in Microsoft Edge. Raymond deelt hoe je met de Back-knop de vorige pagina op een nieuw tabblad kunt heropenen door er op de klikken met de middelste muisknop. Sander ziet nog wel wat verbeteringen voor deze functionaliteit, maar zoekt toch vooral verbeteringen in zijn Surface-apparaat…