S03A14 – De week van het datalek

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken kort maar krachtig het meest recente nieuws en de evenementen voor de aankomende week. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Microsoft stelde deze week de nieuwe Surface Dock voor met USB-C-aansluiting. Met 6 USB-aansluitingen en Thunderbolt 4-ondersteuning beoordelen de heren dit als serieus nieuw zakelijk speelgoed.

Google trekt de grens van 5 miljoen bestanden in Google Drive weer in en stelt Nearby Share voor Winows in beta beschikbaar.

Er was de afgelopen week veel mainstream nieuwsaandacht voor het datalek bij Nebu. Raymond biedt een samenvatting. Western Digital bleek ook gehackt. Degenen die dit soort acties op hun geweten hebben, hebben gelukkig geen reden om zich veilig te voelen.

Evenementen

Op dinsdag 11 april zou je de dag kunnen beginnen bij Microsoft Nederland met de Microsoft Techs Meetup rondom API’s in je omgeving beter beveiligen. Hier staat ook een gratis lunch voor je klaar. ’s Middags kun je dan al aansluiten bij de Identity Defined Security Alliance voor een virtueel evenement, terwijl je naar Zele rijdt om aan te sluiten bij het avondeten en sessies van de Belgian Microsoft Cloud & Security Community. Het kan…

Op donderdag 13 april organiseren acht Microsoft-gebruikersgroepen het ‘Community Day 2023’ evenement in Fort Altena in Werkendam.

Productiviteitstip

Ray had afgelopen week wat moeite met het vinden van de package-naam om zijn Elgato ControlCenter te installeren met WinGet. Gelukkig biedt Scott Hanselman een vrij forst script met menig package-naam ter inspiratie.