S03A11 – Copilot is soms bruikbaar fout…

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het meest recente nieuws en de evenementen voor de aankomende week. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Windows 11 zag verschillende nieuwe builds:

Raymond legt uit hoe het werkt met de buildnummers. Sander legt uit welke wijzigingen er allemaal zijn met de cumulatieve updates van maart 2023 en de Moment 2-update. Hij pakt ook gelijk Windows Server 2022 mee.

De heren bespreken uiteraard ook de kritieke zero day-kwetsbaarheid in Outlook. Raymond kijkt uit naar de Nieuwe Outlook voor Windows. Sander vindt juist de Authenticator Lite-functionaliteit in Outlook voor Android en iOS hetgeen om naar uit te kijken.

Verder zag Raymond Edge 111 landen. Hij zag ook de aankondiging van Microsoft 365 Copilot en Loop. Sander merkte juist de Require token protection for sign-in sessions (Preview)-tekst op in het Entra-portaal. Verschil moet er zijn…

Android 14 gaat meer bepalen over welke apps andere apps mogen afbreken. Rusland lijkt te hergroeperen voor een nieuwe cyberveldslag, blijkt uit een nieuwe publicatie van het Microsoft Digital Threat Analysis Center.

Evenementen

Op woensdag 22 maart 2023 kun je ’s avonds fysiek aanschuiven bij de Belgische DataMinds-community in Gent. Op donderdag 23 maart 2023 organiseert de Dutch Azure Meetup een evenement samen met Wigo4It in Den Haag.

Productiviteitstip

Waar een webvariant groots in kan zijn… Word on the Web blijkt over functionaliteit te beschikken die zich niet in Word als desktopapplicatie bevindt: Transcribe In Word on the Web kan namelijk een *.wav-, *.mp4-, *.m4a- of mp3-bestand worden geüpload, waarna er een transcriptie wordt geleverd, inclusief herkenning van de sprekers en tijdlabels. In de desktopapplicatie is deze functionaliteit alleen beschikbaar voor real-time opnames.

Raymond denkt na hoe deze functionaliteit kan worden gebruikt om de auditief-beperkte luisteraars te ondersteunen.