S03A09 – De Windows 11 feature update zonder naam

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het meest recente nieuws en het enige evenement voor de aankomende week. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

De update voor Windows 11 van 28 februari verklapt dat Microsoft op dinsdag 14 maart 2023 de nieuwe features van de Windows 11 Moment 2-update de wereld in slingert. In de vorige podcast bespraken de IT Bro’s al welke features dit betreft. Windows Program Manager Harjit Dhaliwal legt uit hoe Microsoft het proces ziet en welke opties beheerders hebben.

Microsoft introduceerde afgelopen week ook de Intune Suite. Sinds eind februari melden personen die consumentenversies van de Microsoft 365-apps installeren dat ook automatisch de webbeveiliging, realtime beveiligingsmeldingen en beveiligingstips vanuit Microsoft Defender worden uitgerold. Sander vindt dit een goede ontwikkeling.

Raymond deelt de geruchten rondom een Surface Laptop Studio 2. Sander duikt in de Suspicious Activity reporting- en Recommendations-functionaliteiten in Azure AD.

Raymond en Sander beoordelen de ontwikkelingen rondom IRMA richting Yivi. Raymond praat over client-side versleuteling voor Gmail en Google Calendar. Het nieuws wordt afgesloten met nieuws rondom LastPass.

Evenementen

Op dinsdag 7 maart organiseert de Belgische DataMinds-community vanaf 18:30 een virtuele sessie rondom analyse van Big Data in de Azure Cloud.

Op woensdag 8 maart voorafgaand aan 17:00 dien je vervolgens een keuze te maken. Ga je naar de Dutch Azure Meetup op het stadhuis van Amsterdam? Sluit je aan bij de APEs in Lijnden? Of geniet je virtueel mee van Microsoft’s Ability Summit?

Productiviteitstip

Marti Climent onderhoudt een onofficieel front-end voor WinGet, genaamd WinGetUI. In deze grafische interface kun je bijvoorbeeld gemakkelijk WinGet-pakketten exporteren, oudere versies installeren en een overzicht verkrijgen van alle beschikbare updates. WinGetUI ondersteunt ook Chocolatey en Scoop. Je kunt WinGetUI eenvoudig installeren met de volgende regel op de command prompt:

winget install wingetui