S02A34- Nieuwe naam voor Windows 11 update en een blik op Experts Live

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het meest recente nieuws. Bert Wolters schuift aan om als medeorganisator van het Experts Live-evenement te delen hoe dat eraan toe gaat. Raymond deelt een productiviteitstip.

Nieuws

Windows 11 zag in het ontwikkelaarskanaal build 25188. Microsoft bracht verbeteringen aan, verwijderde weer een aantal items uit het configuratiescherm en is benieuwd naar je mening over het Touch Keyboard. Sander heeft uiteraard een mening…

Builds 22621.586 en 22622.586 bieden in het bètakanaal richting Windows 11 22H2 voornamelijk oplossingen voor kleine issues. Windows 11 22H2 komt zo erg dichtbij. Het geruchten is dat Microsoft Windows 11 22H2 op 20 september wereldkundig maakt … of moeten we Windows 11 version 2022 zeggen?

Windows Subsystem for Android kwam afgelopen week naar Japan. Ook Duitsland, Frankrijk, Italië en mensen in het Verenigd Koninkrijk mogen de functionaliteit dit jaar verwachten. Wij? Wij wachten nog even… Ondertussen zijn Raymond en Sander zoet met eenmalig aanmelden richting Azure Virtual Desktops zonder dat hiervoor nog AD FS benodigd is (in Preview).

Voor Windows Server 2019 en voor Windows Server 2022 bracht Microsoft de ‘8C’ Preview updates uit, maar voor Windows 10 moeten we misschien nog even wachten. SysMon 14 biedt ondertussen mooie standalone functionaliteit voor het blokkeren van ongewenst gedrag door bijvoorbeeld Office-applicaties.

De VMware Carbon Black Cloud Sensor veroorzaakte afgelopen dinsdag ongewenste BSoDs. VMware trok snel de incompatibele signature-update terug, waarna de rust wederkeerde.

Organisaties die gestandaardiseerd hebben op de Opera-browser kunnen in versie 90 weer een aantal verbeteringen tegemoetzien. Raymond en Sander bespreken de voor- en nadelen van het gebruik van deze browser.

Evenementen

Bert Wolters is lid van de organisatie van het Experts Live-evenement. Experts Live Nederland vindt op 30 september plaats bij 1931 in Den Bosch. Bert deelt hoe de achterkant van zo’n groot evenement in elkaar steekt en hoe we het evenement met z’n allen nog beter kunnen maken door zo vroeg mogelijk onze kaartjes te bestellen.

Productiviteitstip

Applicaties installeren met winget is al een genot, maar ook het up-to-date houden van de applicaties die je op deze manier installeert is kinderlijk eenvoudig. Toetsenbordridders en IT-pro’s die die dit graag willen automatiseren kunnen met de commandoregel winget upgrade –all in een mum van tijd regelen dat hun systeem in tip-top-staat verkeert.