S02A04 – Kwartaalcijfers en Google lokatie tracking met Ron Onrust

In aflevering 4 van seizoen 2 bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het laatste nieuws en aankomende evenementen. Ron Onrust brengt de verdieping en Sander deelt weer een productiviteitstip uit de oude doos.

Nieuws

De kwartaalcijfers die Microsoft deze week bekend maakte geven reden tot een feestje: 20% meer omzet en 21% meer winst. Microsoft’s grootste positieve uitschieters – LinkedIn, Dynamics 365, Azure en Search and News – zijn verrassend genoeg allemaal diensten i.p.v. producten.

Windows 10-installaties met versie 20H2 komen nu allemaal in aanmerking voor de uitrol van versie 21H2 met het oog op het einde van de ondersteuning in maart. Microsoft geeft inmiddels advies over hoe Windows Update met Group Policy in te stellen.

Windows 11 22H1 staat klaar in de coulissen en biedt mooie verbeteringen. Ondertussen doet de Preview-update voor volgende maand ook al een duit in het zakje. In de laatste beta-preview-versie van Windows 11 kun je al gebruik maken van de fluent task manager en Android Apps, mits je aan de voorwaarden voldoet en weet hoe. De geavanceerde netwerkinstellingen (ncpa.cpl) in het configuratiescherm die een paar betaversies geleden is verdwenen is weer terug en dat is goed nieuws.

In de Canary-versie van Edge introduceerde Microsoft een zijbalk met handige items, zoals Speedtest. In Teams kun je nu ook met Teams Consumer-accounts chatten en binnenkort krijgt Teams een HiFi-modus. Gebruikers van Surface Duo-telefoons ontvangen sinds deze week Android 11.

Een twaalf jaar oud kritiek lek in vrijwel elke moderne versie van Linux is opgedoken en verdient je aandacht. Segway, het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken, de plaatselijke spoorwegen in Wit-Rusland en Delta hadden onvoldoende aandacht voor updates en werden hierdoor geconfronteerd met hacks en ransomware.

De verdieping

Met Ron Onrust bespreken Raymond en Sander de overname van Blizzard Activision door Microsoft na. Ron deelt hoe Google dacht zijn locatie te hebben achterhaald tijdens zijn recente vakantie.

Evenementen

Volgende week kun je op donderdag 3 februari vanaf 17:00 genieten van een Azure Winter Security Series-webinar over Sentinel. Azure Thursday biedt daarna een virtueel avondvullend programma met Esther Barthel en Barbara Forbes tussen 19:00 en 21:00.

Productiviteitstip

All work and no play makes jack a dull boy. Maar hoe zorg je er nu voor dat bijvoorbeeld het scrollen op social media effectiever kan? Sander deelt de tip dat de J– en K-toetsen binnen de webversies van Twitter en Facebook werken om naar de volgende en de vorige post te springen. Op LinkedIn werkte deze functionaliteit tot voor kort ook, maar is nu stuk.