Aflevering 9

Deze week bespreken we het laatste nieuws, de aankomende evenementen en bieden we weer een echte IT Pro productiviteitstip.

Nieuws

Raymond heeft Windows Insider build 21343 bekeken en vertelt over wijzigingen die in het oog springen en wijzigingen onder de motorkap. Outlook voor op mobiele apparaten heeft een update gehad met nieuwe functionaliteit, maar Sander en Ray bespreken ook twee aangekondigde features waar ze naar uitkijken.

Vooruitkijkend bespreken we de draft security baseline voor Office versie 2103, maar ook de immersive reader-feature in PowerPoint on the Web.

Het grote nieuws dat we bespreken is de afgelopen maand voor Azure AD. Daarnaast heeft Microsoft de eerste Azure AD-gebaseerde ION nodes in de lucht gebracht. Hiermee komen decentralized identities een grote stap dichterbij.

Evenementen

Woensdag 7 april organiseert de Dutch Devops and GitHub community (DDOG) een gratis avond met interessante sessies. Op dinsdag 13 april staat ook het Azure Live-eveement in de agenda met oude bekenden.

Productiviteitstip

De Windows Sandbox, die een grote update krijgt in de volgende versie van Windows kun je gebruiken om dingen snel op te zetten en te testen. Wanneer je er klaar mee bent, dan laat je Windows je instellingen – maar ook je gebruik van lokale beheerrechten – weer vergeten.