Aflevering 10


In aflevering 10 van de IT Bro’s Podcast delen we naast het laatste nieuws, aankomende evenementen ook ons interview met Barbara Forbes.

Nieuws

We bespreken de laatste twee verstoringen in Azure. Op 15 maart vond er een verstoring plaats waardoor Azure AD er urenlang uit lag. Dit bleek een certificaatfout. Op 1 april (geen grap) speelde er een DNS issue. Net als vroeger blijkt het trio DNS, certificaten en typefouten nog steeds voor verstoringen te zorgen. “The cloud is someone else’s computer” blijkt meer dan waar.

Voor organisaties met Microsoft-licenties in het duurdere segment en consultants die informatiebeveiligingsdiensten leveren aan dit soort organisaties heeft Microsoft afgelopen week een online Ninja training gelanceerd voor Microsoft Defender for Office.

Ook zagen we dat Azure AD verifiable credentials sinds afgelopen week beschikbaar zijn in public preview, maar hierover binnenkort meer.

Barbara te gast

Barbara Forbes schuift deze week aan. Ze is een Microsoft MVP, MCT en DevOps engineer. We spreken met haar over haar carrière, over hoe ze werkt met Azure DevOps en GitHub en hoe elke IT Pro met DevOps stomme fouten kunnen voorkomen. Ray geeft aan er nu echt mee aan de slag te gaan.

Evenementen

Volgende week kun je als IT Pro gratis aanschuiven bij de WorkPlace Ninja’s, Azure Live en Trust 2021. Voor mei zien we al Techorama, Microsoft Build en VeeamON aan de horizon verschijnen.

Productiviteitstip

Sander deelt deze week een tip voor alle IT Pro’s die veel met certificaten werken: certlm.msc Niet langer oeverloos in de MMC klikken om de certificaten voor de lokale machine te kunnen beheren, maar een simpel commando om dit, na een user account control prompt, gelijk te kunnen beheren.