S01A11 – Gedecentraliseerde identiteiten


In aflevering 11 bespreken we het laatste IT Pro nieuws, gedecentraliseerde identiteiten met Matthijs Hoekstra, aankomende evenementen en een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Tijdens de Patch Tuesday voor April worden we bediend met 114 oplossingen voor kwetsbaarheden in een berg producten van Microsoft. Meest urgent zijn net als vorige maand de oplossingen die vier kwetsbaarheden in Microsoft Exchange Server adresseren. Het NCSC adviseert deze met gezwinde spoed te updaten. Zorg ervoor dat je informatiebeveiliging geen gatenkaas is, vrienden.

In overig nieuws: De langverwachte 64-bit versie van OneDrive is eindelijk in preview voor 64-bit installaties van Windows. Microsoft telt 16 miljard euro neer voor Nuance. Google Docs werd getroffen door een storing.

De verdieping

We hebben een primeurtje! We brengen de eerste echte Nederlandstalige uitleg over gedecentraliseerde identiteiten, rechtstreeks vanuit de V.S.! Onze gast Matthijs Hoekstra legt uit zijn productteam werkt aan deze nieuwe techniek. Het is weergaloos hoe hij in normale taal in ongeveer twintig minuten uitlegt welke uitdagingen we met deze techniek kunnen oplossen, hoe het werkt onder de motorkap en welke rol ION en Azure AD hierbij spelen. Het luisteren meer dan waard!

Evenementen

De Workplace Ninja’s organiseren op 20 april een AMA over Windows Servicing. Belgische Microsoft Cloud and Client Management Community organiseert op 22 april wederom een MC2MC-avond met een complete Belgische lin-up. Microsoft organiseert op 5 en 6 mei een tweedaags gratis digitaal evenement over techniek en toegankelijkheid: De Ability Summit.

Productiviteitstip

Ray legt uit hoe hij powercfg /energy inzet om te zien of slecht geschreven applicaties zijn accu uitputten of dat zijn accu de geest aan het geven is.

Mocht je na inzet van deze productiviteitstip concluderen dat je toe bent aan een nieuwe laptop, luister dan vooral volgende week weer. 😉