S01A12 – Nieuwe Microsoft en Apple hardware

In aflevering 12 bespreken we het laatste IT Pro-nieuws, aankomende evenementen en een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Microsoft heeft de vierde generatie Surface Laptop aangekondigd. We raden weer aan om voor de uitvoering te gaan met de Intel-processor. De Tiger Lake-processoren bieden niet bijzonder veel snelheid voor dag-tot-dagtaken, maar qua grafische rekenkracht ga je er flink op vooruit. De Surface Laptop 4 wordt nu voor het eerst in het ijsblauw geleverd. Naast de Surface Laptop heeft Microsoft ook de Surface Headphones 2+, de Microsoft Modern USB-C Speaker en Microsoft Modern Webcam aangekondigd. Teams-certificering is hierbij de gemeenschappelijke deler.

Apple heeft een nieuwe iMac en nieuwe iPad Pro aangekondigd. Als directe alternatieven voor de Surface Studio en Surface Pro zijn deze nieuwe apparaten heel geslaagd! Qua accessoires kun je bij Apple onder andere terecht voor de nieuwe AirTags.

Vanuit de aankondigen vanaf het Nvidia GTC 2021-evenement en de prominente plaats van de M1-processoren in de aankondigingen van de nieuwe iMac en iPad Pro zien we een nieuwe golf ARM-gebaseerde technologieën. Een welkome verandering.

Qua informatiebeveiliging bespreken we de Zero day-kwetsbaarheden in Microsoft Edge en Google Chrome, TCP/IP-kwetsbaarheden in IoT-apparaten en de ransomware-aanval bij Managed IT.

Ook belichten we de nieuwe Windows 10 insider preview build en de nieuwe Edge Canary build voor Android.

Evenementen

Volgende week organiseert Conclusion XForce een kennissessie over WSL. De week erop zien we een Azure Thursday-evenement. Weer een week later is daar Teams Nation met maar liefst 117 sessies. over. Teams.

Productiviteitstip

Raymond maakt graag gebruik van Quick Assist om vrienden en familie te ondersteunen bij het gebruik van Windows. Dit ingebouwde stukje gereedschap is heel erg makkelijk in gebruik en heeft de potentie om Teamviewer en soortgelijke oplossingen overbodig te maken. Op veel plekken heeft het zelfs al deze plek overgenomen.