S01A13 – Extended Nieuws met Ron Onrust

In aflevering 13 bespreken we het laatste IT Pro-nieuws, aankomende evenementen en delen we een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Er is zoveel nieuws over besturingssystemen deze week! iOS 14.5, WatchOS 7.4, MacOS Big Sur 11.3, Ubuntu 21.04. We bespreken ze allemaal… We kijken ook naar de meest recente aankoop van Microsoft, de problematiek rondom SQL Server Management Studio 18.9 en de Preview-update voor Windows 10 en Windows Server 2019. Windows Insider Build 21364 en de geruchten rondom Windows Store-veranderingen komen aan bod, evenals de 13 beveiligingslekken die door Nvidia zijn gedicht.

De verdieping

We duiken samen met Ron Onrust in de wereld van de Google Cloud. Aan de hand van een recente aanbesteding kijken we naar de stack die Google biedt.

Evenementen

Mei wordt een drukke maand qua evenementen: Microsoft’s Business Application Summit, Teams Nation, Techorama België, Microsoft Build en VeeamON. Kortom: genoeg mogelijkheden voor werk-ontwijkend gedrag.

Productiviteitstip

De nieuwe Apptrackingtransparantie-feature in iOS 14.5 biedt mogelijkheden. Raymond deelt wat je er mee kunt en zou moeten willen.