S01A14 – Het eerste Kwartaal

In aflevering 14 bespreken we het laatste IT Pro-nieuws, aankomende evenementen en delen we een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Deze aflevering is de eerste aflevering van het tweede kwartaal ITBros-podcasts. ITBros draaide een uitstekend eerste kwartaal. šŸ˜‰ We kijken naar hoe technologiebedrijven het in het eerste kwartaal van 2021 deden. Microsoft, Apple, Google als onderdeel van Alphabet, Amazon, Facebook, AMD en Intel komen allemaal aan bod met elk een facet dat ons opviel bij hun kwartaalcijfers.

Als recente ontwikkelingen zien we deze week het definitieve einde van Adobe Flash player in Windows, Microsoft Edge for Linux Beta en het nieuwe standaardlettertype voor Microsoft Office. In de hoek van de informatiebeveiliging bespreken we de geraffineerde dDoS-aanval op de Belgische overheid, Bol.com vs. Brabantia, nieuwe versies voor iOS en MacOS en de verbeteringen in Azure AD in april.

Evenementen

We delen meer informatie over het aankomende WorkPlace Ninjaā€™s webinar op 11 mei met Nico Zieck en nodigen onze luisteraars uit voor de twee webinars die Sander presenteert op 18 en 20 mei.

Productiviteitstip

Heb je meerdere Microsoft365-accounts en word jij ook met regelmaat in je browser aangemeld met het verkeerde account? Raymond vertelt je hoe je dit kunt oplossen met profielen in Microsoft Edge en hoe je separate snelkoppelingen kunt maken op je taakbalk per profiel. Superhandig!