S01A15 – Patch Tuesday

In de vijftiende aflevering bespreken we het laatste nieuws, aankomende evenementen en delen we een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Op dinsdag heeft Microsoft 55 kwetsbaarheden opgelost. Drie kwetsbaarheden betroffen kwetsbaarheden die al actief in het wild door kwaadwillenden worden misbruikt. Er waren wat probleempjes rondom WSUS en Outlook, maar Microsoft heeft deze snel opgelost. Dit zijn de laatste updates voor Windows 10 versies 1809 en 1909.

Microsoft brengt TVM als onderdeel van Defender for Endpoint naar Linux en omgekeerd brengt het eBPF van Linux naar Windows. Een mooie kruisbestuiving die we niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Op cloudgebied zien we een nieuw logo voor Microsoft Azure en de beloftes van Microsoft om gegevens binnen de Europese Unie te houden en gegevensbevragingen vanuit Amerikaanse inlichtingendiensten waar mogelijk te weerstaan.

We bespreken de Azure AD Exporter PowerShell module, maar ook de ransomware-aanval op Colonial Pipeline. De Darkside ransomware-bende heeft excuses gemaakt maar wel vijf miljoen dollar geind… De Amerikaanse overheid komt met aanbevelingen waarbij ‘Zero trust’ de magische woorden zijn.

Evenementen

We tippen de WorkPlace Ninja’s-bijeenkomsten en Techorama België voor de aankomende week. Op de horizon zien we ondertussen Identiverse en het AppManagEvent opdoemen.

Productiviteitstip

We kijken naar de persoonlijke kluis in OneDrive. Als onderdeel van Microsoft 365 Personal en Family is dit een uitgebreide feature, maar ook zakelijk kun je hier gegevens additioneel beschermen.