Aflevering 8

Aflevering acht al weerā€¦ šŸ˜ŠšŸ˜Š

We bespreken het laatste nieuws, raadplegen onze agenda en delen weer een gouden productiviteitstip voor zowel gamers als IT-professionals.

Nieuws

Edge op Android, Edge op iOS, Edge op Linux. Edge vind je tegenwoordig overall, maar er zijn nogal wat verschillen en eigenaardigheden. Wanneer je Word on the web gebruikt kan Office 365 nu overigens AI-gebaseerd je tekst in Word-documenten naar koppen en tekst in PowerPoint-slides werken.

vSphere 7.0 Update 2 is na een terugroepactie nu echt beschikbaar. Er is een nieuwe versie van Azure AD Connect en we filosoferen over hoe de nieuwe hot patching-functionaliteit voor Windows Server Azure Edition kan helpen om up-to-date te blijven, zonder dat het patchen zelf tot onbeschikbaarheid van systemen en diensten hoeft te leiden. 100% uptime voor iedereen?

Evenementen

DeĀ WorkplaceĀ Ninja’s bieden op 30 maart een hele interessante sessie over het hacken van de MicrosoftĀ cloudĀ door Dirk-JanĀ MollemaĀ van Fox-IT en volgende week worden Raymond en ik weer helemaal bijgepraat vanuit Redmond.

Productiviteitstip van de week

Raymond behandelt de Windows Game Bar. Initieel is dit Windows-onderdeel bedoeld voor gamers, maar ook IT Proā€™s kunnen veel nuttige dingen doen: CPU- en GPU-gebruik zien, volume per app aanpassen, en bewegend beeld mee opnemen.