S01A7 – over continuous learning met Alex de Jong

In aflevering 7 bespreken we het laatste nieuws, kijken we naar aankomende evenementen, bespreken we de nieuwe certificeringen met één van Nederlands meest productieve Microsoft certified trainers (MCTs) en delen we een mooie browsertruuk als productiviteitstip.

Nieuws

Er is een hotfix voor Windows 10 20H2-installaties voor de netwerkprinterproblemen die opdoken na de laatste Patch Tuesday. Nog niet alle Nederlandse Exchange-servers blijken van de noodzakelijke updates te worden voorzien. Het NCSC schat dat er nog zo’n 1200 kwetsbare Exchange-servers in ons land staan. Gek, want Microsoft biedt nu zelfs een tool om deze kwetsbaarheden met één muisklik te adresseren.

Een doorkijkje naar Windows 10 21H2 leert ons dat de meegeleverde Paint 3D en 3D Viewer-programma’s niet langer standaard geïnstalleerd worden en dat Microsoft verbeteringen brengt voor virtual desktops. We kijken naar de nieuw aangekondigde Dell PowerEdge-servers en naar de Azure AD-storing van eerder deze week. De tweede zero day in Chrome in één maand tijd krijgt uiteraard ook onze aandacht.

Evenementen

De WP Ninja’s organiseren op 23 maart 2021 wederom een ‘Ask us anything’-sessie met Ronnie de Jong en Frans Oudendorp. NDC Manchester biedt gratis sessies naast de duurbetaalde workshops. DDOG heeft een evenement aangekondigd voor 7 april.

Certificeringen

De nieuwe SC-* certificeringen zijn nu nog in ontwikkeling. We praten met Alex de Jong over deze (en andere) certificeringen, wat je er mee kunt en hoe je je er het beste op kunt voorbereiden.

Productiviteitstip

Ray deelt hoe je een Progressive Web App (PWA) maakt in Edge en Chrome. Handig voor websites die je vaker bezoekt, zoals WhatsApp, en websites waar je een specifiek profiel voor wilt gebruiken en lastig van identiteit wisselt, zoals Teams.