Aflevering 6


Sander en Raymond bespreken het laatste IT Pro-nieuws.

Nieuws

We nemen afscheid van uservoice, maar maken kennis met de laatste nieuwe features in Microsoft Teams, waaronder Presenter Mode, Teams Intelligent Speaker en View Switcher.

De Patch Tuesday van maart 2021 biedt oplossingen voor zven kwetsbaarheden in Windows Server DNS en een uiterst kritiek lek in Hyper-V, bovenop de kwetsbaarheden die vorige week werden gevonden in Exchange Server. Gedegen patchen luidt het devies, in navolging van Brenno de Winter.

We steken IT Pro’s wederom een hart onder de riem, door te stellen dat zelfs staatshackers niet altijd nadenken over georedundantie en dus onderuit gaan bij grote gebeurtenissen in datacenterland.

De V is in de week, dus we kijken naar wat er nieuw is in Veeam Backup & Replication versie 11 en in VMware vSphere 7 Update 2.

Evenementen

Bijna hadden we vorige week het Dataminds Saturday evenement over het hoofd gezien. Dit zetten we deze week recht. Naast de aanbevelingen voor WPNinja’s en MC2MC, voegen we DDOG toe aan de lijst met user groups om in de gaten te houden.

Productiviteitstip

Windows + Shift + S is een sneltoetscombinatie waarmee effectief schermafbeeldingen kunnen worden gemaakt. Het stilzetten van het scherm wordt met een praktijkvoorbeeld geprezen.