Aflevering 5


Aflevering 5 van de IT Bro’s podcast staat in het teken van Microsoft Ignite 2021 Spring Edition.

Was Ignite een evemenent om naar uit te kijken qua aankondigingen, of was het vooral een hart onder de riem voor IT Pro’s met hun laarzen in de spreekwoordelijke blubber?

Nieuws

We behandelen de keynotePower Automate for Windows, Windows Server, en driver and firmware deployment met Microsoft Endpoint Manager. Op het vlak van Identity bespreken we Passwordless authentication en Header-based authenticatie met de Azure AD App Proxy, reflecteren we op de aankondigingen van de vorige Microsoft Ignite, maar kijken we ook naar de maandelijkse kleine verbeteringen in Azure AD. Qua informatiebeveiliging filosoferen we over de praktische inzetbaarheid van Azure Purview.

Evenementen

We kunnen geen genoeg krijgen van evemenenten, dus we delen de aankondigingen voorhet eerstvolgende WP Ninja’s webinar op 16 maart, de MC2MC-avond van 18 maart en de WVD EMEA Master Class op 19 maart.

Productiviteitstip

De ironie van de afwezigheid van Exchange Server op Ignite maar toch vol in de schijnwerpers aanwezig door kwetsbaarheden die met hoge spoed dienden te worden geadresseerd is het best uit te drukken met een emoji. Ray gebruikt Windows + . om snel een emoji toe te voegen aan zijn teksten.

En daarmee zetten wij ook een punt achter deze korte maar krachtige aflevering.