S01A38 – Geeft Apple het voorbeeld aan de PC-industrie?

In aflevering 38 zitten Raymond Comvalius en Sander Berkouwer voor het eerst samen in één ruimte voor de IT Bro’s-podcast. Ze bespreken het meest recente nieuws en de evenementen in de aankomende week. Raymond deelt een productiviteitstip.

Nieuws

Apple introduceerde afgelopen week nieuwe MacBook-apparaten. Vooral onder de motorkap vinden we hier grootse veranderingen: de M1 Pro of M1 Max-processoren. De MagSafe-, HDMI-poort en SD-kaart-mogelijkheden zijn mooie aanvullingen.

Microsoft introduceerde het Windows Subsystem for Android in het beta-kanaal van Windows 11, een browserversie van Visual Studio Code en Windows 11 build 22000.282. In deze build vinden we o.a. de eerste prestatieverbeteringen voor systemen met AMD Ryzen-processoren.

Google slaat vanaf Chrome 95 een nagel in de doodskist van oldschool ftp en Brave vervangt de standaardzoekmachine in vijf landen. MacOS 12 Monterey verschijnt maandag.

De Belgische politiek roert zich. De metro in Moskou werkt vanaf nu met gezichtsherkenning en Sysmon-rapporten zijn nu beschikbaar in VirusTotal.

Er zijn nieuwe kwetsbaarheden ontdekt in iOS 15, Adobe Reader, Chrome en Exchange Server, waardoor beheerders meer patchwerk kunnen verwachten deze maand. De Surface Pro 3 kent een specifieke TPM-kwetsbaarheid en printen op Windows blijft een uitdaging.

Bij een recente bankroof is AI ingezet, maar bij de roof van alle gegevens van Argentijnse ingezetenen leek dat niet eens nodig.

Evenementen

Wil je alles weten over Teams, dan kun je zaterdag 23 oktober terecht bij de Nederlandse en Belgische CollabDays en op 25 en 26 oktober bij Comms vNext.  Dinsdag 26 oktober organiseren de Workplace Ninja’s een Women in Tech-middag met o.a. Isidora Katanic en Holly Lehman. Microsoft organiseert die dag ook een Ask Me Anything rondom Azure Cognitive Services. Liever kleinere brokjes? Je kunt aankomende week ook twee keer aansluiten bij webinars uit de Microsoft’s 2021 Fall Azure Security-serie.

Productiviteitstip

Schermen worden groter, ogen worden slechter. Ray besloot lid te worden van Scott Hanselman’s ‘big mouse gang’ en deelt zijn ervaringen. Hij blijft stug volhouden dat het hier niet gaat om compensatiegedrag…