S01A37 – Patch Tuesday … en niet alleen voor Microsoft

In aflevering 37 bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het laatste nieuws en de evenementen voor de aankomende week. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Microsoft adresseerde afgelopen dinsdag 81 kwetsbaarheden in producten, waarvan  één actief aangevallen zero day-kwetsbaarheid in de Windows kernel. Microsoft bracht zo de eerste beveiligingsupdate voor Windows 11 uit en al de tweede voor Windows Server 2022.

Drie kwetsbaarheden hebben betrekking op AD FS. Drie andere kwetsbaarheden richtten zich op domain controllers. Ook VMware, Adobe, Google, Apple, Cisco, SAP en Apache brachten beveiligingsupdates uit.

Windows 11 Insider Preview build 22478 introduceert een jubileumbureubladachtergrond, nieuwe emoji’s en de mogelijkheid om Windows Hello for Business uit te voeren op gesloten laptops. Zo helpt Windows 11 mee om organisaties passwordless en paperless te maken. Linux-fans op Windows 11 kunnen in de Microsoft Store vanaf deze week hun hart ophalen met Windows Subsystem for Linux Preview en IT Pro’s met bandbreedteproblemen zien dat Windows 11-updates nu 40% kleiner zijn.

Mocht je al lang en breed klaar zijn met uitrollen van de beveiligingsupdates, WSL hebben uitgespeeld en sowieso niet printen, dan kun je vooruit werken. VMware’s vSphere 6.5 heeft nog 12 maanden ondersteuning en Internet Explorer krijgt nog maar negen maanden respijt. Tijd om die laatste hardnekkige restjes bijna-legacy aan te pakken!

Daar ook mee klaar? Duik dan weer helemaal in de wereld van RSS met Chrome 94 op Android.

Aankomende evenementen

Op 18 oktober, 19 oktober en 20 oktober kun je steevast om 17:00 aanschuiven bij 1-uur Microsoft-webinars in de 2021 Fall Security Series. Op 19 oktober om 18:00 organiseert Microsoft daarnaast een AMA rondom Azure Communications Services. Op 20 oktober van 17:00 tot 21 oktober 01:00 vindt ook Pulumi’s virtuele Cloud Engineering Summit plaats. Dichter bij huis kun je genieten van sessies van de Belgische AZUG– en MC2MC-community. Dat wordt nog kiezen!

Productiviteitstip

Ray geeft aan door te dubbelklikken op een bestand met de Alt-toets ingedrukt de eigenschappen van het bestand toont. Nu wil Sander dit ook in dsa.msc en dsac.exe