S01A39 – Microsoft vs. Google Chromebook, the Sequel

In aflevering 39 zitten Raymond Comvalius en Sander Berkouwer wederom samen in de IT Bro’s-studio in Hoofddorp. Ze bespreken het meest recente nieuws en de evenementen in de aankomende week. Raymond deelt een productiviteitstip op postzegelformaat.

Nieuws

In Azure AD is het sinds deze week mogelijk om aanvallen af te weren waarbij cloudbeheeraccounts worden aangehecht met accounts in Active Directory. De BlockCloudObjectTakeoverThroughHardMatch-feature is hiervoor nieuw, in de MSOnline PowerShell-module…

Volgens geruchten werkt Microsoft aan een Intel-gebaseerde budget-Surface Laptop met Windows 11 SE als tegenhanger voor Chromebooks. De Google Store kan met kunst- en vliegwerk aan Windows 11 worden toegevoegd. Apple bracht IOS 15.1 uit en werkt aan IOS 15.2 met een interface voor privacyrapportage.

REvil, de ransomware gang achter de hacks van Kaseya en Colonial Pipeline, is opgerold. Microsoft waarschuwt voor de TodayZoo-kit. De NRA werd gehackt. De privésleutels van de certificaten van de Poolse, Franse en Duitse corona-apps en hiermee uitgegeven QR-codes leken gelekt, maar deze vraag werd ondanks het Godwin-argument snel beantwoord.

Evenementen

Microsoft Ignite staat volgende week op de agenda. De agenda van de Jaarbeurs staat aankomende week bol van de ICT-gerelateerde evenementen: Zorg & ICT vindt er dinsdag t/m donderdag plaats, de Nederlandse Ignite Viewing Party vindt er dinsdagavond plaats en de Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo vindt er woensdag en donderdag plaats.  Daarnaast organiseren de Workplace Ninja’s donderdag 4 november een Ignite-evenement in Almkerk.

Mocht er ondanks dit ruime aanbod toch niks voor je bijzitten, zet dan je vizier op volgende week: Onze gemeenschappelijke vriend Stephen Rose verslaat op 8 november van 19:00 tot 20:00 samen met Mary-Jo Foley en Paul Thurrot virtueel alle grote aankondigingen van Ignite en BlackHat EU vindt plaats in Londen.

Productiviteitstip

Er zijn verschillende manieren om een applicatie te sluiten. Voor geminimaliseerde applicaties op de taakbalk deelt Raymond de tip dat er met de middelste muisknop op de voorvertoning van het venster, op postzegelformaat, kan worden geklikt. Dit zorgt ervoor dat er niet specifiek naar het kruisje rechtsboven in de voorvertoning hoeft te worden bewogen.