S01A29 – Einde oefening


In aflevering 29 bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het laatste nieuws en aankomende evenementen. Ray deelt een nieuwe Office-productiviteitstip.

Nieuws

De dag die je wist die zou komen: Het is sinds 17 augustus einde oefening voor Internet Explorer in Microsoft 365. Er zijn twee uitzonderingen.

GitHub schaft wachtwoorden af voor Git-acties. Ze bieden een prima alternatief. Apple’s iCloud-app wordt met versie 12.5 een wachtwoordmanager. Windows 365 lekte wachtwoorden via Mimikatz.

Windows 11 build 22000.132 brengt naast een update van de nieuwe Teams client, de nieuwe snipping tool en updates voor de ingebouwde rekenmachine-, mail- en agenda-apps. Apple MacOS Big Sur 11.5.2 brengt eveneens vernieuwingen waaronder een grafische schil die steeds meer richting iPadOS kruipt.

Microsoft koopt Peer5 om videostreams te verbeteren.

De afgelopen week hoorden we van datalekken bij T-Mobile in de VS en bij het Radboud MC, van inbraakpogingen bij de Gelre-ziekenhuizen en van een onvoorziene off-site backup van een lijst met 1,9 miljoen terreurverdachten.

11 augustus zag ook een volgende PrintNightmare-kwetsbaarheid het licht (CVE-2021-36958). In de Realtek SDK werden eveneens bergen kwetsbaarheden ontdekt. Hierdoor krijgen zakelijke beheerders en thuisbeheerders het komende tijd nog druk.

Evenementen

Op 26 augustus kunnen we om 17:00 aanschuiven bij een Azure Security webinar over Azure Security Center en Defender for Endpoints. Na het avondeten kunnen we vanaf 18:45 door bij de Belgische Microsoft Cloud & Client Management (MC2MC) user group.

De week erop vangt het evenementseizoen echt aan met De Workplace Ninja Virtual Summit en The Experts Conference. Gratis virtuele kaarten zijn voor beide evenementen nog (net) beschikbaar.

Productiviteitstip

In Word kun je in een opsomming gemakkelijk punten naar boven en naar beneden verplaatsen. Gebruik Alt+Shift+Up om één of meerdere items in de lijst naar boven te verplaatsen of Alt+Shift+Down om deze naar beneden te verplaatsen. Bij het verplaatsen van één opsommingsitem hoef je zelfs niet eens de hele regel te selecteren; gewoon in de regel staan is voldoende.