S01A27 – De altijd hippe Active Directory

In aflevering 27 bespreken we het laatste nieuws. Raymond deelt een productiviteitstip.

Nieuws

Windows 365 is breed beschikbaar, maar kost een lieve duit. Gelukkig zijn er use cases voor elke grootte cloud-pc. Voor nu kun je niet meer testen. We vragen ons hardop af waarom. Windows 11 is wel te testen, maar een nieuwe release lijkt aanstaande. Bij Ray werkte Windows Hello niet op build 22000.100.

Windows Susbsystem for Linux (WSL) is nu makkelijker te installeren, maar ook een Microsoft-eigen Linux-distributie zag het licht… met een twist.

De volgende maandelijkse update voor Windows 10 lost een issue op met event Ids voor Nederlandstalige installaties. Sowieso krijgen IT Pro’s meer tijd om te focussen op desktops, want Microsoft komt niet meer met semi-annual releases van Windows Server. Er zijn nog geen gehele oplossingen voor alle informatiebeveiligingsuitdagingen van de afgelopen maand, waaronder PetitPotam. De IT Pro community schiet te hulp.

Azure AD kent meerdere nieuwe features, waaronder een ‘It wasn’t me’-knop, nudge en SoD. Ook zien we nu anomalous token detection en Conditional Access voor het lid maken en registreren van apparaten breed beschikbaar.

Op MacOS kun je nu notificaties voor Teams vanuit het besturingssysteem configureren. Google stopt de ondersteuning voor Android 2.x.

Productiviteitstip

Luisteraar Jan Bakker is fan van de middelste knop van zijn muis. Wij delen zijn productiviteitsknop rondom deze hardware. We kijken ook verder naar de combinaties met de Shift- en Ctrl-toetsen van het toetsenbord en merken dat er iets stuk is in Windows 11…