S01A20 – Windows 11? Windows 11!

In aflevering 20 bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het laatste nieuws en de aankomende evenementen. Raymond deelt een productiviteitstip.

Nieuws

Een vroege build van Windows 11 lekte deze week uit. Project Latte lijkt hierin ook aanwezig, maar de Google Play Store lijkt het niet te worden. Microsoft Defender for Endpoint op iOS en Android heeft nieuwe zeer welkome features en Windows 10 kreeg een out-of-band update om foutmeldingen met Xbox games op te lossen. Ook Intel bracht updates uit om serieuze lekken te dichten.

Om mensen te helpen die nog met apparaten torsen die het moeten doen met iOS 12 heeft Apple versie 12.5.4 uitgebracht die drie kwetsbaarheden verhelpen. Updaten dus, die iPhone 5s’jes, iPhone 6s, iPad Airs en iPad Minis. Je kon je oude apparaten ook naar het Apple-museum in Westerbork brengen, maar deze werd deze week opgedoekt. Binnenkort opent het grootste Apple-museum van Europa in Utrecht.

Op zoek naar de ultieme collectable voor de aankomende feestdagen? Koop dan de Xbox Series X-minikoelkast. Net zo hip als het ludieke eerste exemplaar, maar stukken handzamer.

Electronic Arts en ADATA waren slachtoffers van serieuze hacks, maar een ander data lek trok onze aandacht: Een datalek dat slechts 8 seconden duurde, in plaats van de gemiddelde 142 dagen.

Evenementen

Identiverse vindt vanaf volgende week plaats in Denver. Hét evenement voor de ID-pro’s. De paneldiscussie met Kim Cameron (bekend van the laws of identity) is veelbelovend, net als de 12 sessies die worden verzorgd door Microsoft product managers, engineering managers en architecten.

Op 22 juni kun je aansluiten bij VMware vForum Online voor 12 break-out sessie en 10 hands-on labs. 23 juni is het virtueel feest in Schotland met de Cloud First Summit.

Liever kort en bondig in plaats van afwisselend? Microsoft heeft op 22 juni een webinar gepland staan voor haar Security Community over Microsoft Defender for Identity, maar je kunt ook in het Nederlands genieten van Peter Daalmans bij de WorkPlace Ninja’s.

Productiviteitstip

Al die tijdsverschillen voor evenementen… Denver (MDT), Schotland (BST), pfff. Gelukkig is er in Windows een wereldklok voorhanden. De Alarms & Clock app kan tijdzones weergeven op basis van plaatsnamen en geeft je de mogelijkheid om snel het tijdsverschil te zien tussen plaatsen op de wereldbol. Superhandig!