S01A18 – Huy Kha te gast

In aflevering 18 bespreken we het laatste nieuws, hebben we Huy Kha te gast, kijken we naar de aankomende evenementen en deelt Raymond weer een productiviteitstip.

Nieuws

De Preview-update voor Windows 10 en Windows Server 2019 lost een aantal problemen op. Deze update lift mee op de aankomende Patch Tuesday, maar we kunnen de functionaliteit nu al testen. Nieuwe functionaliteit kan ook in Azure AD en Windows Server 2022 build 20348 worden getest. Edge v91 kan met de nieuwe baseline worden beveiligd.

We kijken vooruit naar Windows ‘Sun Valley’ en kijken wat we kunnen doen met Mark Simos’ nieuwe Cybersecurity Reference Architectures en Norton’s Etherium-miner.

Troy Hunt heeft HaveIBeenPwned.com geopensourcet. Dat is maar goed ook, want er is weer een groot aantal mensen de dupe van twee grote hacks. Qua grote aantallen: Stack Overflow werd doorverkocht voor 1,8 miljard dollar.

Huy Kha

Huy is te gast in de IT Bro’s podcast. We spreken met hem over twitter, zijn blog en zijn passie voor Active Directory, Azure AD en Microsoft Defender for Identity. We behandelen naast Azure AD Premium en A5/E5-functionaliteit uiteraard ook de basics zoals logging, splitsen van beheer- en dag-tot-dag-accounts en privileged access workstations.

Evenementen

De Workplace Ninja’s organiseren dinsdagmiddag (8 juni) een webinar over Microsoft Teams Phone System. De SCOMathon vindt plaats op dinsdag en woensdag. Woensdag 9 juni organiseert DDOG weer een evenement. Multi-cloudmensen kunnen volgende week hun hart ophalen op HashiConf en wanneer je alles wilt weten over AKS, dan kun je op 15 en 16 juni aanhaken bij de Microsoft Azure Kubernetes Summit. Alle genoemde evenementen zijn virtuele evenementen.

Productiviteitstip

Met Ctrl+Shift+S kun je in Microsoft Edge een schermafbeelding maken. In vergelijking met Win+Shift+S maak je een webopname. Je kunt zo een schermafbeelding maken van een hele webpagina, ook wanneer deze langer is dan je scherm hoog is.