S01A17 – Nieuws van MS Build en meer

In aflevering 17 bespreken we het laatste nieuws en bespreken we aankomende evenementen.

Nieuws

Microsoft Build is gericht op ontwikkelaars, maar dit jaar is er voor IT Pro’s ook zat te halen. Microsoft trok het doek van Azure SQL Database Ledger en Azure Confidential Ledger. Microsoft stapt dus niet geheel af van Blockchain. We mogen gebruik gaan maken Azure Defender voor open-source databases om brute force-aanvallen te detecteren. Voor ARM-aficionado’s verschijnt deze zomer een Snapdragon development kit.

Naast Build kondigde Microsoft aan dat Edge versie 91 vanaf volgende week wordt uitgerold met performance-, maar ook andere verbeteringen. Verder zien we in het nieuws versie 1.0 van winGet en de overstap naar mcr.microsoft.com.

In iOS 14.6, WatchOS 7.5 en MacOS 11.4 lost Apple kwetsbaarheden op. VMware doet ook een duit in het zakje met updates deze week.

Up-to-date blijven blijkt belangrijk, want je wilt niet een verhoogd risico lopen om in het nieuws te komen zoals CNA Financial, De Ierse gezondheidsdienst of de Belgische federale overheidsdienst van Binnenlandse Zaken.

Mocht je je afvragen of je kwetsbaar bent, raden we aan om SimuLand of CyberBattleSim te gebruiken richting de IT-infrastructuur van je organisatie. (uiteraard alleen na toestemming)

Evenementen

DDog.nl organiseert op woensdag 9 juni een avond met Stacey Cashmore en Marc Duiker. De WorkplaceNinja’s gaan hen vooraf op dinsdagmiddag 8 juni, maar deden ook de vooraankondiging voor een webinar met Jeremy Moskowitz voor 6 juli. Een aanrader om alvast in je agenda te zetten.

Productiviteitstip

Helaas geen productiviteitstip deze week. Heb je zelf een tip? Reageer dan hieronder.