S01A16 – Out with the old, in with the new

In aflevering 16 bespreken we het laatste nieuws, ontdekken we een trend voor IT Pro’s en bespreken we aankomende evenementen. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Microsoft introduceerde deze week Windows 10, versie 21H1. De nadruk ligt vooral op het bieden van meerwaarde in thuiswerkscenario’s. Daarnaast kondigde Microsoft aan te stoppen per 15 juni 2022 met Internet Explorer 11 op Windows 10. Wanneer we dit nieuws combineren met de recente aankondigingen voor .NET Framework v.w.b. SHA-1, Office 365 v.w.b. TLS 1.0 en TLS 1.1 en vanuit Let’s Encrypt, dan komen we tot de conclusie dat de grootste prioriteit voor IT Pro’s in hun dagelijkse werk zou moeten zijn om legacy voor te zijn.

Ouwe meuk is hoe de Ierse gezondheidszorg werd geïnfecteerd met ransomware. Ransomware kan iedereen overkomen, wanneer we een week na Patch Tuesday pas gaan patchen, maar de gevolgen worden steeds groter. We kunnen ons voorstellen dat in Ierland individuen kunnen worden afgeperst om ervoor te zorgen dat hun medische gegevens niet op straat komen te liggen. Er zijn helaas legio voorbeelden waarbij deze tactiek eerder is toegepast

Gelukkig was er ook goed nieuws. Teams voor vrienden en familie stelt zakelijke Teams-gebruikers om met iedereen met een Microsoft Account te communiceren. Op haar jaarlijkse I/O-conferentie introduceerde Google verdere integratie voor Google Meet, lichtte het een tipje van de sluier op rondom Android 12 en deelde het mee dat het met Samsung gaat samenwerken voor de ontwikkeling van software voor smartwatches. Raymond zag een mooie verwijzing naar zijn de productiviteitstip van vorige week.

Evenementen

Volgende week vinden niet alleen Microsoft Build en VeeamON plaats. Ook kersverse Microsoft MVP Jan Bakker verzorgt een WP Ninja’s webinar over Azure MFA. Een aanrader!

Productiviteitstip

Wanneer Microsoft Teams actief is, dan kun je Ctrl+Shift+M gebruiken om de microfoon te dempen en om het dempen weer op te heffen. “You’re muted” was afgelopen jaar de meest gehoorde uitdrukking in zakelijke bijeenkomsten. Met deze productiviteitstip overkomt dat jou veel minder snel.