S04A23 – Copilot+ PCs zijn echt snel

In aflevering 23 van seizoen 4 bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het nieuws van de afgelopen week, zetten de luisteraars wederom op scherp in hun informatiebeveiligingsupdate en delen de evenementen voor de aankomende week. Raymond en Sander stapelen productiviteitstips.

Nieuws

In de verschillende Windows Insider-kanalen verschenen nieuwe builds. Raymond bespreekt:

  • Windows 11
  • Windows 10

Sander bespreekt v4.0 van Process Monitor. Raymond luidt het einde in van de basic auth- en Gmail-tijdperken voor Outlook. De eerste reviews druppelen binnen van Microsoft CoPilot+-PC’s. Goed nieuws voor mensen die laadkabels telkens kwijt zijn. Minder nieuws voor gamers. Sander behandelt de investeringsplannen van twee grote hyperscalers in Spanje.

Informatiebeveiligingsupdate

Het getal van de week is 9.8. De Taiwanese IT autoriteit TCERT/CC is productief met onderzoeken rond lekke D-Link- en ASUS-routers. Raymond doet een interessante ontdekking. Sander deelt meer informatie over de zero click-kwetsbaarheid die Microsoft vorige week adresseerde in Outlook. Broadcom VMware-beheerders dienen te updaten.

Sander deelt met een praktijkvoorbeeld de kosten en dus het belang van geautomatiseerde IAM-processen.

Evenementen

PowerShell-kenners reizen volgende week af naar Antwerpen, maar ook op andere gebieden kun je op advies van de IT Bro’s bijspijkeren.

Op dinsdag 25 juni 2024 organiseren Gianni en Alex van 18:00 tot 19:30 weer een virtueel KQL Café-bijeenzijn. Michalis Michalos is bij hen te gast.

De lunch op woensdag 26 juni kunnen CIAM-chefs hun maaltijd combineren met een virtueel overzicht van de B2B CIAM-evolutie vanuit de Amsterdam Digital Identity Meetup Group. Vanaf 15:30 word je door de Workplace Ninja’s uitnodigd bij Microsoft Nederland voor drie presentaties. 

Op donderdagavond 27 juni organiseert de DIWUG hun juni-meetup bij Cavero in Rijswijk.

Productiviteitstip

Raymond beseft zich dat Ctrl Shift op het Windows-bureaublad resulteert in de creatie van een nieuwe map. Sander geeft aan dat Win D voorafgaand kan worden gebruikt om snel naar het bureaublad te gaan. Echter, is het opslaan van gegevens op het Windows-bureaublad nou wel slim?