S02A47 – Basic Authentication is er nog, maar hoe lang nog?

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het meest recente nieuws en ontvangen een gast. Ze beoordelen ook de aankomende evenementen. Raymond deelt een productiviteitstip

Nieuws

In het bètakanaal zag Raymond op 10 november builds 22621.891 en 22623.891 verschijnen. Hierin zijn onder andere de zoekfunctionaliteit en thema’s in Taakbeheer verbetert.

Middels een Known Issue Rollback (KIR) heeft Microsoft uitdagingen van beheerders opgelost rondom DirectAccess. Sinds de ‘B’-updates van oktober 2022 konden mensen met DirectAccess niet meer herverbinden. Voor de Kerberos-issues in de ‘B’-updates van november 2022 zijn ondertussen verschillende workarounds beschikbaar, maar Microsoft komt met een update.

Sander gokt dat deze update momenteel de ‘C’-update voor Windows Server 2022 in de weg staat. Voor Windows 10 is deze update op 15 november reeds beschikbaar gesteld. Deze Preview update lost problemen op in de Windows Store en met bepaalde printers. Dit is voorlopig de laatste ‘C’-update, want Microsoft werkt voor december niet met deze updates. Sander legt uit waarom.

Sommige apparaten krijgen de Windows 11 2022 Update niet vanwege stotterende oude spelletjes. Ondertussen introduceert Microsoft vrolijk spelletjes in Teams, waardoor je met maximaal 249 collega’s Solitaire, Minesweeper, Wordament en IceBreakers kunt spelen.

Raymond legt uit hoe Microsoft vanaf nu Windows Subsystem for Linux-versies hanteert, hoe je inmiddels vergeelde printers toch nog aan de gang krijgt in de meest recente Windows-versies en hoe het fijn is dat we nu in Excel ’grafieken’ aan een specifieke cel kunnen koppelen.

De Surface Pro 9 is volgens Fixit goed zelf te repareren (8/10) en Microsoft stelt hiervoor een reparatiegids en reserve-onderdelen beschikbaar. Zo’n beetje alles kan worden vervangen aan Microsoft’s meest recente 2-in-1-tablet.

Na MAPI, RPC, Offline Address Book (OAB), Exchange Web services (EWS), POP, IMAP, Exchange ActiveSync (EAS) en Remote PowerShell is nu het volgende aan de beurt om niet langer te werken met basic authentication… Weest gerust. Het is niet SMTP, maar AutoDiscover.

Sommige organisaties die Okta gebruiken kunnen sinds dinsdag niet aanmelden. Beheerders van F5-apparaten doen er goed aan om vanaf nu gebruik te maken van Big-IP Administrative Workstations (BIAW)s.

Te gast

Edwin Weijdema van Veeam is te gast in de podcast om te praten over hun recent uitgebrachte Cloud Protection Trends Report en het aankomende Veeam Ransomware Trends Report.

Evenementen

Op dinsdagavond 22 november kun je kiezen uit:

Op donderdagavond 24 november kun je kiezen uit:

Productiviteitstip

Raymond ‘leent’ een productiviteitstip van Femke Cornelissen. Zij legde uit hoe je je Teams-link in de Outlook-handtekening deelt, zodat geadresseerden in Teams kunnen aanklampen. Hiervoor gebruik je de volgende link:

https://teams.microsoft.com/l/chat/0/0?users=femkecornelissen@tredion.nl

Waarbij je het laatste gedeelte wijzigt met jouw e-mailadres.