S02A08 – De Windows community is not amused……

In aflevering 8 van seizoen 2 bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het laatste nieuws en aankomende evenementen. Raymond vult een eerdere productiviteitstip verder aan.

Nieuws

Vorige week hebben Raymond en Sander het nieuws rondom Hybrid Cloud Trust compleet overgeslagen. Dat maken ze deze week dubbel en dwars goed, met een toefje CloudKnox Permissions Management erboven op.

Rudy ontdekte een tekortkoming in de remote wipe-functionaliteit van Windows 10 21H2 en Windows 11. Microsoft bracht Windows 11 build 22563 uit in de Developer Channel, terwijl Raymond aan het spelen was met de Start Menu App Folders in build 22557.

. Raymond adresseert de geruchten dat Windows 11 Pro binnenkort ook niet meer kan worden geconfigureerd met een lokaal account. Ook de geruchten rondom Windows 12 worden onder de loep genomen.

Azure Log Analytics en Azure Monitor kennen sinds vorige week nieuwe functionaliteit, waarbij custom schemas en 7 jaar retentieperiode het meest in het oog springen.

Volgens Bloomberg komt Apple dit jaar met maar liefst 7 nieuwe Mac-producten op de proppen, allemaal uitgerust met Apple M-processoren.

De overheid heeft een gegevensbeschermingseffectrapportage geschreven voor Teams, OneDrive for Business, SharePoint Online en Azure AD van Privacy Company gepubliceerd. Het rapport geeft bergen antwoorden, maar wij blijven zitten met de vraag of overheidsorganisaties nog wel zonder E5-licenties kunnen…

Evenementen

Op dinsdag 1 maart deelt Microsoft tussen 17:00 en 18:00 in een nieuwe Spring 2022 Security-webinar What’s Next in Microsoft Sentinel. Op Woensdag 2 maart kun je tussen 19:00 en 21:00 virtueel afstemmen op de ServerlessDays Amsterdam. Op donderdag 3 maart is er wederom (net als elke andere eerste donderdag van de maand) een Azure Thursday-evenement met Sarah Lean en Kendall Roden.

Maandagavond 7 maart presenteren Raymond en Sander een twee uur durende masterclass over alle fouten die beheerders maken bij het gebruik van Azure AD Connect.

Productiviteitstip

Met de Office-toets op het Microsoft Ergonomische toetsenbord en het Microsoft draadloze toetsenbord kun je gemakkelijk Office-applicaties openen. In combinatie met D open je de File Explorer. Office + O tovert je Outlook Inbox op het scherm. Office + P schotelt PowerPoint voor, W Word, T Teams en … je raadt ‘t al… X Excel. Mocht jouw toetsenbord nog geen Office-toets hebben, dan kun je deze emuleren met Ctrl + Alt + Shift + Win.